Dinsdag 29 mei 2018

After-shock

We verkeren in een soort after-shock. We hebben beiden slecht geslapen en ik geef de hond die door haar suikerziekte afgepast moet eten per ongeluk voor de tweede maal te eten. Ofke heeft ook een slechte nacht achter de rug. Ten eerste was het voor hem een hele korte nacht maar werd hij ook nog onderbroken door een harde knal omdat de nachtbezorger van de buren wat om liet vallen, zo leek het.

Adri belt met Daveco over de ontploffing van een van de accu’s die zij hebben geleverd. In eerste instantie denken zij aan een kortsluiting maar ze sluiten een spontane ontploffing ook niet uit. Zij hebben zelf eens een ontploffing gehad toen zij een aantal accucellen in plasticfolie hebben verpakt. De statische elektriciteit van de folie deed toen een cel ontploffen. We willen geen vervangende tractie accucel maar een hele nieuwe set droge accu’s zoals wij voorheen hadden. Daveco maakt voor ons een aanbieding. Zij nemen onze set natte tractie accu’s terug voor 50% van de aanschafprijs. Daarvoor in de plaats leveren zij 8 nieuwe Exide gel accu’s. De accu’s kunnen morgen worden geleverd.

De batterij accucellen tegen de achterzijde van de boot achter de betimmering
De batterij accucellen tegen de achterzijde van de boot achter de betimmering

Ofke kan dus morgen samen met Jaap de oude accu’s van boord halen. Donderdag brengt hij dan, samen met Jaap, de oude set bij Daveco en komt hij de nieuwe accu’s aan boord brengen en installeren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *