Anker alarm… weltrusten!

Als medewatersporter weten we er alles van. Genieten van de natuur, de rust en de ruimte. Wat is er nog fijner als een dag voor anker liggen op een prachtplek. Genieten van het uitzicht, de zon en de natuur. Zelfs ’s nachts voor anker blijven liggen vinden velen fantastisch.

Toch hoor je ook regelmatig dat er wel wat onrust is….. Houdt het anker het? Slaan we niet op drift? Hiervoor is nu dé oplossing. De “Anker Alarm” app voor iPhone. Simpeler kan het niet. Eenvoudigweg de radius (straal) van het te bewaken gebied ingeven en op “Start” drukken. Indien het toestel, en daarmee dus het schip, de ingestelde afstand overschrijdt naar welke kant dan ook gaat het alarm af.

Let wel op: De “Anker Alarm” app gebruikt continue de GPS functie van uw iPhone. Hierdoor wordt er nogal wat stroom verbruikt. Een volle batterij wordt dan ook ten zeerste aanbevolen. Wellicht is het verstandig om uw toestel tijdens het gebruik aan de lader te leggen.

Ook is het soms moeilijk om binnen in het schip een goede GPS precisie te bereiken. In vrijwel alle gevallen helpt het als het toestel dicht bij een raam wordt geplaatst. U zult het begrijpen hoe preciezer het GPS signaal hoe accurater deze app werkt.