Zaterdag 28 april 2012
’s Ochtends doet Adri de boodschappen bij de nabijgelegen Jumbo. En passant kan hij ook nog een goede daad verrichten. Hij komt helemaal opgetogen weer aan boord. Met de generator aan draaien we twee wassen, een droger en stofzuigen wij het hele schip. Adri heeft de fietsjes uit de bakskisten gehaald en aan wal gebracht. ’s Middags gaan wij met Tess, al rennend naast ons op de fiets naar het centrum. We bekijken de kolk waar de ‘Lisa’ ligt afgemeerd. Zij liggen veel dichter bij het centrum maar wel wat rumoerig langs de weg. De kade ziet er goed verzorgd uit met voldoende bolders en muntpalen voor de elektra. De hervormde kerk is vlak bij de kolk. Net als het ‘Drents Museum’ waar ik nog eens heen wil als we meer tijd hebben.

Afbeelding van De kolk, centrum Assen
De kolk, centrum Assen

Zondag 29 april 2012
Wij gebruiken de fietsjes om naar de kerk te gaan. Onze hond Tess blijft onder luidkeels jankend protest aan boord. De Jozefkerk is een Waterstaatskerk en begint om 10.00 uur. De dienst wordt geleid door de eigen predikant Ds. Koopmans. Er is hier maar één dienst op een zondag. De kerk is goed gevuld met overwegend ouderen. De liturgie wijkt wat af ten opzichten van wat wij gewend zijn. ’s Middags wat telefoontjes gepleegd en gelezen.

Afbeelding waterstaatskerk Assen
Waterstaatskerk, Assen

Maandag 30 april 2012 (Koninginnedag)

Afbeelding historische brandweerauto's
Historische brandweerauto’s

Op de kade aan de overkant verzamelen de historische brandweerauto’s voor de show in het centrum. Dat geeft ons de gelegenheid er een paar plaatjes van te schieten. Na de koffie met de fietsjes het centrum weer opgezocht. We slenteren over de vrijmarkt. Het is een drukte van belang. Straten vol met kooplieden in de dop, die op hun kleedjes overtollig speelgoed willen slijten. Beginnende violisten krassen wat centjes bij elkaar. We krijgen een ‘Strijdkreet’ aangeboden en gebruiken wat op een terrasje. Dan wordt het ons te druk en we vluchten tussen de loeiende sirenes van de brandweerauto’s door terug naar de oase van rust op ‘De Bahama’s’. Het is schitterend weer vandaag. Het zonnetje doet de temperatuur zodanig stijgen dat Adri zijn korte broek aantrekt en, omdat hij zijn shirt uit laat, de volle maan voor de tweede keer opgaat vandaag. We genieten op het achterdek.

Afbeelding vrijmarkt Assen
Gezellige drukte op de vrijmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *