Zaterdag 23 juni 2012
Om 9.15 uur roepen wij de havendienst op dat wij willen vertrekken uit de stad. Wij kunnen voor de Melkbrug gaan liggen voor bediening. Met de harde wind is het niet prettig om lang voor de bruggen te moeten dobberen. Ondanks onze oproep duurt het toch steeds wel een minuut of 5 voor de bruggen draaien. Bij het Cruquiusgemaal draaien wij de Ringvaart van de Haarlemmerpolder op.

Afbeelding van het Cruquiusgemaal
Het Cruquiusgemaal

De bruggen bij Bennebroek, Hillegom en Lisse moeten allemaal voor ons draaien. Deze bruggen draaien om het kwartier of om het halve uur. Er was weinig verkeer op het water en de wachttijden bij de bruggen vielen mee. Over Kaagdorp en Oude-Wetering komen wij op het Braassemermeer. In de Woudwetering meren wij om 13.00 uur op onze vaste ligplaats bij Jachthaven Hollandia in Woubrugge. Wij zijn vandaag wat weemoedig. Onze reis loopt ten einde. Mooie plaatsen hebben wij bezocht en veel dingen onderweg meegemaakt. Maar onze familie en vrienden hebben wij ook gemist. Vanavond zien wij er weer een aantal op de verjaardagsbarbecue van Rob. Als Adri ’s middags met de auto boodschappen wil gaan halen weigert hij dienst. De auto wel te verstaan. Hoe kan het haast ook anders zeggen wij gelaten tegen elkaar. De pechdienst komt langs. Er zit een probleem in de elektronische sleutel en de auto wil alleen starten als wij de sleutel vlak naast de startknop houden. Maandag maar even bij de garage langs gaan.

De blog zal de komende tijd niet meer zo regelmatig worden bijgewerkt. Dingen die met het wonen op een motorjacht te maken hebben wil ik wel vermelden maar voorlopig gaan wij weer even terug naar onze vaste stek aan land. Wanneer wij weer op de boot zijn zal deze blog een vervolg krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *