Woensdag 26 juni 2013
Het is vandaag opnieuw bewolkt. De temperatuur komt nauwelijks boven de 20 graden. Wij vertrekken om ongeveer 9.00 uur uit Altenrheine en meren na 20 minuten varen aan de wachtsteiger bij sluis Rodde. Van de wachtende Duitse motorjachten horen wij dat er een stremming is op de sluis vanwege technische problemen. Het kan nog wel een uur duren. Even later komt de Desio langszij. We worden uitgenodigd voor de koffie om het wachten te veraangenamen. Pierre en Henriette hadden wij eerder gezien maar nog niet gesproken. Zij varen een robuste Tukkervlet uit 1988. Dit schip hebben zij overgenomen van de familie Suijkerbuick, waar wij verschillende reisverslagen van hebben gelezen. Het zijn bootjesmensen met een hoop ervaring en dat is altijd leuk praten.

Afbeelding van boten aan de wachtsteiger voor sluis Rodde
De wachtsteiger voor sluis Rodde met naast ons de Desio uit Hedel

Over de marifoon horen wij dat de sluismeester de technische mensen tot 12.00 uur te tijd geeft om het probleem op te lossen en dat hij dan weer gaat sluizen. Ondertussen liggen er ook drie vrachtboten te wachten. De twee eerste kunnen om 12.15 uur samen schutten in de sluis van 160 x 10 m. Daarna komen er twee vrachtboten terug en mogen wij en nog vijf motorjachten met de derde vrachtboot mee, 3,8 meter omhoog. Bij de volgende sluis; Bevergern doen wij het kunstje nog eens, maar dan 8,1 meter omhoog. Dit is de laatste sluis voor vandaag.

Afbeelding van een brug
Bergeshöveder Steg nr.112 DEK km. 108,628. De laatste brug voor ‘Nasse Dreieck’
Afbeelding van een Christusbeeld bij Nasse Dreieck. Het begin van het Mittelland Kanaal
Een groot Christus beeld op de heuvel uitkijkend op ‘Nasse Dreieck”. Het begin van het Mittelland Kanaal

Op km.108 bereiken wij “Nasse Dreieck” en varen bakboord het Mittellandkanaal op. Het landschap is wat heuvelachtiger geworden. Op km. 4 varen wij onder een brug door en direct na de brug sturen wij over stuurboord terug een zijkanaaltje in evenwijdig aan het kanaal. In de “Alte Fahrt Höstel” kunnen wij de boot aanmeren. Het is een mooi gratis plekje met helder water, voldoende diepte maar geen voorzieningen. Aan de overkant loopt een spoor waar goederentreinen af en aan rijden. Hopelijk hebben wij daar vannacht geen hinder van. De Desio ligt hier ook en om te vieren dat wij het Dortmund-Eems-Kanaal hebben overwonnen en op het Mittellandkanaal zijn aangekomen drinken wij gezellig een wijntje bij hun aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *