Woensdag 6 juli 
Vandaag is het weer een stuk vriendelijker. Tussen de bewolking grote blauwe plekken waar de zon tussendoor kan schijnen. We gaan weer een beetje op huis aan vandaag. Vanmorgen pakken we de waterkaarten erbij om te zien wat onze mogelijkheden zijn. De watertank is bijna leeg dus voor het weekend moeten we nog ergens de tank vullen. We willen nog een keer aan een marrekrite overnachten en dan naar de jachthaven in Langweer om water te tanken. We vertrekken als de koffiepot leeg is en varen terug naar Grou om over het Prinses Margriet Kanaal een stukje naar het zuid westen te gaan en op het Sneekermeer een marrekrite te vinden. Wanneer wij op het Sneekermeer varen besluiten wij om toch maar op de Langweerdervaart een marrekrite te zoeken. We gaan bij Uiterwille onder de brug door die gestremd is voor boten hoger dan 7,1 meter.

De brug bij Uitwellingerga in het Prinses Margriet Kanaal
De brug bij Uitwellingerga in het Prinses Margriet Kanaal

Op de Langweerdervaart ligt er al een boot aan de steiger van de marrekrite en dat doet ons besluiten toch maar meteen door te gaan naar Langweer. Daar zijn we nu toch al bijna. Ik bel met de jachthaven en die hebben voldoende plaats. We volgen de betonde geul over de Langweerder Wielen. Baggerschepen zijn bezig om het meer uit te diepen. We gaan stuurboord de betonde geul naar Langweer in en varen de haven binnen waar we worden opgewacht door Jenny die ons de beschikbare plaatsen aanwijst. We meren aan achter het havenkantoor aan de graskant. Een slanghaspel hangt aan het havenkantoor wat we mogen gebruiken om de tank te vullen. Na de lunch maak ik met Tess een wandelingetje door het dorp.

Ingang protestantse kerk Langweer
Ingang protestantse kerk Langweer

De supermarkt is direct in de hoofdstraat als je het haventerrein af komt. De rest van de middag brengen wij aan boord door. Ik scan het dagboek van mijn vader voor de familiekronieken. Vanavond gaan wij uit eten in Langweer.

De leilinden aan de Buoren in Langweer
De leilinden aan de Buoren in Langweer

In een nieuw restaurant genaamd; Noflik Langwar eten we in de sfeer van weleer. Het restaurant is aan de Buorren. Dat is de hoofdstraat van Langweer. Een laan met allemaal lindebomen. Het eten is goed en de sfeer is huiselijk.

20160706

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *