Woensdag 14 augustus 2013
De supermarkt lag naast de jachthaven. Vanmorgen eerst de voorraad weer aangevuld. Om 9.30 zijn we gaan varen. Dit keer zijn we niet door Brandenburg gevaren maar er omheen over het Silowkanaal. Hier mogen wij 12 km. per uur tegen de 6 km. per uur in Brandenburg. We varen over de laatste meren van dit gebied. Over de Plau See langs Kirchm√∂ser en komen op het Elbe-Havel-Kanal. Bij sluis Wusterwitz schutten wij 3,5 meter naar beneden. We varen deelstaat Brandenburg uit en komen in Sachsen-Anhalt. Dit is gunstig want het sluispersoneel in de deelstaat Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommeren gaan morgen staken. Na 28 kilometer meren wij aan bij de spudwand vlak bij het plaatsje Parey. Op de heenweg hebben wij hier overnacht. We liggen er nu alleen en het is er heel erg rustig. ‘s Middags ga ik op de fiets Tess uit laten. We rijden nog even door Parey. Dit is een klein rustig dorpje met blaffende honden, agrarische bestanddelen lucht en vrouwen in jasschorten die boodschappen gaan doen. Op de terugweg ontdek ik vlak bij de ligplaats van de boot een oude vervallen ringoven.

Een oude vervallen ringoven vlak bij de aanleg kade van Parey
Een oude vervallen ringoven vlak bij de aanleg kade van Parey

Een geitenbok steekt nieuwsgierig zijn kop buiten de schuur om te kijken wie daar langs komt. Langs de weg staan vruchtenbomen tussen de hoge begroeiing. De gele en blauwe pruimen zijn rijp en smaken goed.

Pruimenbomen langs de weg
Pruimenbomen langs de weg

Als wij ‘s avonds de generator aan zetten voor het koken zien wij dat hij veel rook uitbraakt. Dit is niet goed. Eerder hadden wij al geconstateerd dat er roetvlokken in het uitlaatwater zaten. Adri denkt dat er iemand bij moet komen want hij vertrouwt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *