Zondag 7 Juli 2013
We lopen om 9.15 uur naar de St.Katharinen kerk. We zijn zoals gebruikelijk weer ruim op tijd. Op een bankje voor de kerk wachten wij even voor wij naar binnen gaan. Voor zo’n grote stad (72.000 inwoners) is er maar een kleine gemeente. Rond de dertig mensen in een ochtenddienst. Voornamelijk ouderen. We horen een mooie preek. De liturgie is met veel interactie met de gemeente. De organist speelde prachtig en had ook nog een mooie stem. Hij zong, waarna de gemeente antwoordde. Uit de kerk spraken wij nog twee mensen uit Wassenaar die ook met de boot in de stad waren. Zij waren hier tien jaar geleden ook al eens geweest en vonden dat er toch al veel was verbeterd.

Afbeelding van de St.Katharinenkirche van Brandenburg
De St.Katharinenkirche van Brandenburg

De straten in de stad zijn geplaveid met grote basalt stenen. Het trottoir met kleinere keien. De meeste fietsers gebruiken het trottoir maar met de kleine wielen van onze fietsen is dat nog steeds geen pretje. We gaan dus niet fietsen. Adri rust uit en ik ga met Tess nog een stuk wandelen in de Altstadt. Ik kom langs een herinneringsmonument voor de slachtoffers van een ‘Euthenasie instituut’ wat hier in de oorlog was gevestigd.

Afbeelding van de St.Nicolaikirche van Brandenburg
De St.Nicolaikirche van Brandenburg

De oude gerestaureerde St.Nikolaikerk is de kerk van een Katholieke gemeente.
Bij terugkomst krijgen wij Teun en Leny op de koffie. Zij zijn met ‘Sailor’, een Rego, ook op weg naar Berlijn en het merengebied. Ervaringen worden uitgewisseld met deze ervaren schippers en en passant wordt de wederzijdse familie- en bekendenkring besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *