Zaterdag 20 Juli 2013
Het is vandaag alweer zonnig. We zijn vroeg op en de boot is nat van de dauw. Ideaal om hem af te nemen en schoon te maken. Na het ontbijt maak ik de brieven klaar voor de beide moedertjes. Rond negen uur varen wij naar een andere aanlegplaats in de haven.

Daarna gaan wij met de rugzak op pad om een brievenbus te zoeken en wat boodschappen te doen. De jachthaven waar wij liggen is op het sloteiland van Mirow. De renovatie van het slot is bijna gereed. Op het eiland staat ook een grote kerk die bij het slot hoort. Een Evangelische gemeente heeft morgen om 9.30 uur een dienst. Vanavond treedt er een knapenkoor op uit Thüringen.

Afbeelding van de slotkerk in Mirow
De hoge slotkerk is in 1953 gebouwd en onlangs voorzien van zonnepanelen

Wij lopen van het sloteiland af het stadje in en bekijken de stadhaven. Een kade van 100 meter aan een smal water tussen het eiland en het vaste land. Als je hier wil liggen moet je heel vroeg zijn. Bovendien zijn er mensen die meteen vooraan gaan liggen waardoor ze de doorgang bemoeilijken voor de rest. Vlakbij is er ook het stadslot. Dit is de geboorteplaats van een duitse prinses die het tot koningin van Engeland heeft geschopt. Het gebouw is gebruikt als school en nu is er een expositie van kunstenaars.

Het nieuwe slot op sloteiland Mirow
Het nieuw opgebouwde slot op Sloteiland Mirow

Wij bekijken het en gaan weer door richting supermarkt. Volgens het eerste bord 250 meter lopen. Na een halve kilometer in de hitte te hebben gesjokt langs een drukke verkeersweg komen wij een tweede bord tegen met supermarkt, 250 meter. Hier wordt ik nu chagrijnig van, nog maar even doorzetten. Uiteindelijk komen we bij een ‘Edeka’ en Adri koopt de rugtas vol met de noodzakelijke boodschappen. Een brievenbus in geen velden of wegen te bekennen. Op de terugweg willen we een broodje kebab gaan eten maar met Tess mogen we niet naar binnen. We zijn niet in de stemming om de man toch onze klandizie te gunnen en gaan met een knorrende maag terug naar de haven. Bij het havenkantoor kun je broodjes Bockworst kopen. Een soort dichte ‘Hemaworst’ met mosterd en een sneetje casino wit erbij. We laten het ons goed smaken. Terug op de boot genieten wij van de zon en de See en houden ons rustig. Vlakbij is er een feest aan de gang en er worden allerlei capriolen uitgehaald op waterski’s. De harde muziek die over het water ver draagt wordt middernacht na wat vuurwerk gestopt. Adri gaat ‘s avonds na het eten naar het concert in de slotkerk. De jongens zingen heel gedisciplineerd en serieus moeilijke muziek van Bach, Reger, Schütz en Kohler. Het koor bestaat uit een 40 jongens van 5 t/m 17 jaar. Ze worden begeleidt door het orgel en een fagot. Na een uurtje komt hij weer terug op de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *