Dinsdag 16 april 2019

Vertrek uit Marnemoende

De aansluiting van de slang van de reservepomp naar de filters drupt nog een klein beetje. Met een klein sleuteltje geef ik de slangklem nog een slagje. De komende dagen moeten we maar wat vaker controleren of alles dicht is.
Het is prachtig mooi voorjaarsweer als wij afscheid nemen van onze bekenden op Jachthaven Marnemoende. We hebben een foto genomen van de kWh-meter voor de afrekening van de elektra. Van 30 augustus 2018 t/m 16 april 2019 hebben wij 2759 KWh gebruikt.

Afscheid van Jachthaven Marnemoende
Afscheid van Jachthaven Marnemoende
Naar Montfoort

Het is maar een kilometer of vijf varen naar Montfoort. Onderweg genieten we van het vroege voorjaar. De perenbomen staan volop in bloei op de boomgaarden langs het water in Heeswijk en de Achthoven. Het frisse groen op het jaagpad langs de IJssel is gespikkeld met het felle geel van de paardenbloemen. Madeliefjes, hondsdraf en de witte en paarse dovenetel brengen nog meer kleur aan de randen van het water. Bij de graswal in Montfoort meren we aan tussen het Knopenbad en de glasbak bij de parkeerplaatsen. In het aangrenzende parkje staan verschillende bomen en struiken in bloei. De japanse sierkers met haar dikke dotten roze bloesem trekt de aandacht. We kunnen de hond hier prima uitlaten. Aan de vuilnisbak zit een houder met papieren poepzakjes.

Voorjaar langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel
Voorjaar langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel
Vloerbedekking

De nieuwe vloerbedekking op de boot laat op de trapjes los. Dat kan een gevaarlijke situatie opleveren. Voor er ongelukken gebeuren komt stoffeerder Stephan het vanmiddag opnieuw vastlijmen. Fijn dat hij dat nog even voor ons kon regelen.

Bruiloft te Montfoort

Mijn nichtje Carola en haar echtgenoot Gert hebben het vandaag getroffen met zoveel mooi weer. Ze hebben hun feest bij De Heren van Montfoort waar wij ze feliciteren met hun huwelijk. Mooie gelegenheid met goede bediening.
De organisatie had gevraagd of de gasten een idee voor een dagje uit en een versnapering wilde meenemen voor het bruidspaar. Wij hebben een fietskaart van ‘Struinen en vorsen’ meegenomen van de omgeving en een pak echte Montfoortse Knopenkoeken. Vroeger stond Montfoort bekend om het feit dat hier knopen werden gesneden uit been.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *