Maandag 1 mei 2017
Opnieuw slecht geslapen vannacht vanwege het geknars van de touwen en de zuiging van de schepen op het Amsterdam-Rijn-Kanaal. We besluiten om naar de andere kant van Weesp te varen en de boot bij de ‘Watersport Vereniging De Vecht’ aan te meren. Voor de opening van de drie bruggen in Weesp wordt € 3,- bruggengeld gevraagd. De Watersport Vereniging heeft een plekje voor ons gereserveerd aan de ‘B’ steiger. We meren aan en worden vriendelijk verwelkomd door Gerda. We betalen voor twee nachten. Helaas kunnen we geen stroom afnemen omdat er maar 4 Ampère wordt geleverd door de stroompalen. Zover kan de omvormer en lader niet worden teruggedraaid bij ons aan boord. Het is vandaag weer een druilerige dag. Ik ga ’s middags met de hond een wandeling maken naar Fort Uitermeer. Langs de rechteroever van de Vecht ongeveer drie kilometer richting Nigtevecht en over de linkeroever weer terug. Vlak voor het fort ligt er een zijkanaal met een sluis voor een doorvaart naar ’s Gravenland. Het torenfort wordt niet meer gebruikt maar ziet er nog goed uit. Het gebied is een natuurgebied geworden.
De brug over de Vecht wordt vervangen. De nieuwe peilers voor de nieuwe brug zijn bijna klaar. Op de andere oever loop ik langs een hele rij woonboten voor ik weer op de Utrechtseweg kom waar de beide molens staan.

Multiple Purpose Vehicle
Aangemeerd bij 'Watersport Vereniging De Vecht' in Weesp
Aangemeerd bij ‘Watersport Vereniging De Vecht’ in Weesp

Dinsdag 2 mei 2017
Voor acht uur vertrekt Adri op de vouwfiets om de huurauto op te halen die we voor vandaag hebben gereserveerd. Het is deze keer een auto van de organisatie Autohopper. Ruim een uur later is hij terug met een gloed nieuwe Toyota Aygo met 8 kilometer op de teller. Wij zijn de eerste klant van het verhuurbedrijf van Autobedrijf Lancker in Weesp. Zij zijn op 1 mei begonnen met het verhuren van auto’s.
Onze oom is afgelopen vrijdag overleden en vanmiddag gaan wij de familie condoleren in Helmond. We lunchen vroeg en om kwart over twaalf vertrekken we richting Helmond. Ondanks de vakantie is het druk op de weg. Na twee uur sturen komen we aan in Helmond waar we de familie treffen. Het is goed om afscheid te nemen.
Kwart over vijf zijn wij weer in Weesp. De auto moet morgenochtend weer met een volle tank terug naar de garage.

Torenfort 'Uitermeer' omringt door het natuurgebied
Torenfort ‘Uitermeer’ omringt door het natuurgebied

Eén reactie op “De andere kant van Weesp”

  1. Hoi Adri en Adrie,
    Ik vind het toch zo leuk om te lezen hoe jullie leven verloopt. Zoveel gewone dingen als je in een stenen huis woont zijn niet zomaar hetzelfde als je op het water woont. Echt super leuk dat je jullie leven op deze manier deelt!

    Veel vaarplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *