Donderdag 6 juni 2013
Wij hebben vandaag weer een avontuur beleefd. De uitlaat van de stuurboordmotor gaf geen water. Dit is wel nodig voor de koeling. Adri had de invoer gecontroleerd en de wierpotten nagekeken maar dat was niet het probleem. Daar stopten onze technische kennis en wij hadden hulp nodig in de figuur van Fred Bulk. Deze schat kwam ‘s morgens vroeg vanuit Woubrugge naar ons toegereden. Om ongeveer 9.30 uur kwam hij aan. Na eerst een bakkie koffie dook hij de motorruimte in. Al snel had hij het euvel gevonden. In een slang na de wierpotten maar voor de uitlaat blokkeerde en klein verdacht plastic zakje de doorlaat van het water. Nadat dit was verwijderd was het probleem opgelost. Daarnaast heeft hij ‘en passant’ ook nog de beluchting van de stuurboordmotor provisorisch gerepareerd. Deze lekte water in de motorruimte. Dit is nu ook opgelost.
Tegen 11.00 uur vertrok Fred weer. Twee tevreden mensen achterlatend die nog even de watertank hebben gevuld en toen zijn vertrokken uit die pechstad Groningen.

Afbeelding van een plasticzakje voor wiet.
De boosdoener.

Het Eemkanaal is 26,5 km. lang tot aan de zeesluizen bij Delfzijl. Wij vertrokken om 12.00 uur en kwamen om 14.30 uur aan bij ‘ZV Neptunus’. De buitenhaven van Delfzijl. Het verval in de zeesluis was op het moment dat wij schutte minimaal. Dit kan door de getijdewerking heel erg wisselen. Achterin de handelshaven, na een groot ‘dok’ ligt de ingang van de haven voor de sport. Om ons heen zien we verschillende grote zeeboten liggen. Vlak bij de haven is er een winkelcentrum met verschillende supermarkten. De voorraden worden weer even aangevuld. Richting het noorden komen wij bij de zeedijk met uitzicht op de Waddenzee. Het is weer mooi zonnig weer. Wij hopen morgen naar Duitsland te varen afhankelijk van het weer en het getij.

afbeelding van de buitenhaven 'ZV Neptunus' in Delfzijl buiten
Verschil moet er wezen. De Bahama’s aan de steiger van ‘ZV Neptunus’ in Delfzijl buiten.

2 antwoorden op “De Bahama’s heeft wierpotten geen wietpotten!”

  1. Wat is dat nu toch weer. Lopen jullie mooi tegen de stuurboordmotor (lamp). Voortaan de wietzakjes gewoon in de afvalbak deponeren en niet over boord smijten.
    Jullie zijn al lekker op weg, kijk ik een paar dagen niet, zijn jullie opeens het land uitgevaren. Nu lekker duits babbelen. Alle deutsche worte weer ff afstoffen en gebruiken maar. Viel Spass und Gute Fahrt.

  2. Hoi neef en nicht,

    Jullie blog ziet er gelikt uit! Dat jullie genieten straalt er echt vanaf.
    Wat een verhaal zeg, met dat wietzakje. Het is gewoon letterlijk een boosdoener

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *