Donderdag 27 juni 2013
Vannacht was het toilet kapot gegaan. Het water werd niet weggepompt. Het veertje aan het pedaal was gebroken. Adri heeft het vervangen en het werkte weer perfect. We hebben er nu nog één op voorraad dus bij thuiskomst moeten we er weer wat bestellen. Ondanks deze reparatie konden wij toch om 8.00 uur vertrekken.

Afbeelding van aanlegplaats 'Alte Fahrt Höstel'
Alte Fahrt Höstel
Afbeelding van boerderijen langs het Mittellandkanaal
Boerderijen langs het Mittellandkanaal

Het Mittelland kanaal is 326 km. lang begint bij het Dortmund-Eems-Kanaal en loopt tot de Elbe bij Maagdenburg. Wij wilde vandaag 80 km. afleggen naar het kleine haventje bij Lübbecke. Het scheepvaart verkeer is hier wat drukker. Onderweg hebben wij een duweenheid ingehaald en verschillende vrachtboten. Adri riep ze op via de marifoon en vroeg of hij mocht passeren. Dit was nooit een probleem. Soms was de zuiging van zo’n zwaar geladen vrachtboot zo sterk dat we alleen op vol vermogen konden inhalen.
Rond 14.00 uur voeren wij het kleine haventje van de watersportvereniging binnen. Aan de kopsteiger aan bakboord was er nog een plekje voor ons. Ik ben gelijk Tess uit gaan laten in het nabijgelegen bos. Adri heeft de stroom aangesloten en water getankt. We hebben samen nog een wandeling gemaakt in de omgeving. ‘s Avonds hebben we in het clubgebouw van de watersportvereniging gegeten. Schwiebelenschnitzel met patatjes en een salade waren prima te eten en niet duur. Voor € 20,30 euro hadden wij beide ons buik vol. Het havengeld was inclusief stroom en water € 17,-. Na het eten hebben wij samen Tess nog even uitgelaten langs het kanaal.

Afbeelding van een bord eten
Schwiebelenschnitzel met patat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *