Maandag 7 april;

Klusjes

Boris en Fred hebben de davits met de nieuwe rvs dekplaten op het achterdek gemonteerd. Met deze nieuwe platen zit alles veel vaster en stabieler aan de boot vast. Het kan ook beter worden afgekit, zodat er niet meer zo snel vocht onder kan gaan zitten. Aan de vulplug voor de dieseltank is een fexibel verbindingsstuk gemaakt, waardoor deze nu weer recht in het dek gemonteerd kan worden en kan worden afgekit. Wij hopen daarmee af te zijn van water dat via de vulplug de bakskisten inliep. Fred en Boris hebben deze week nog wat aan de electra gewerkt. De meetdraad is naar de accu’s gelegd en aangesloten. De dikke accu kabel is gelegd en aangesloten. Fred heeft een mal gemaakt voor de extra poelies die op de motoren gezet moeten worden voor de aandrijving van de dynamo’s.

De davits weer stevig gemonteerd op de nieuwe rvs-dekplaten
De davits weer stevig gemonteerd op de nieuwe rvs-dekplaten
flexibel verbindingsstuk onder de vulplug van de dieseltank in de bakskist
flexibel verbindingsstuk onder de vulplug van de dieseltank in de bakskist

 

De achterbank

De bank is in elkaar gezet. De achterzijde en de twee zijkanten, geschroefd en afgekit. Latten voor de bank zijn gemaakt en gemonteerd. Peter en Adri hebben de deurtjes in de verschansing doormidden gezaagd en voorzien van scharnieren. De sierlatten van de schansborden zijn in de werkplaats geschaafd. Groefjes in de mastvoet gemaakt en gaten gedicht met proppen. Alles is weer naar huis gebracht voor het lakwerk. De schuur staat vol met lakwerk in verschillende stadia. De pikhaken en de vlaggenstok krijgen deze week de zevende en laatste laklaag. De twee grijprelingen en de twee zalingen zijn kaal geweest en deze week voorzien van de achtste laklaag. De sierlatten en de mastvoet zijn tweemaal gelakt. De overbodige gaatjes in de schansborden zijn geplamuurd met epoxy plamuur en glad geschuurd.  Op het zwemplatform krab ik het roest weg bij het dekluik. Als alles schoon en glad is zet ik ook hier een laag ‘Hammerite’ op.

De U-bank gemonteerd op het achterdek en voorzien van latten
De U-bank gemonteerd op het achterdek en voorzien van latten
De vulplug voor de dieseltank in het dek achter de bank. In het zwemplatform roestvorming op het inspectieluik van de dieseltank.
De vulplug voor de dieseltank in het dek achter de bank. In het zwemplatform roestvorming op het inspectieluik van de dieseltank.

 

De achtertent

‘s Middags komt een verkoper van Tentenmaker ‘Fred Schot’ langs om te kijken of onze plannen voor een nieuwe tent realistisch zijn. Voor de voortent gebruiken wij het buizenframe van de oude tent, aangepast met een extra buis omdat de overspanning te groot is. De achtertent komt op de bank te staan. Daardoor wordt het buizenframe van de achtertent smaller dan in de oude situatie toen hij op de reling stond. De buizen worden doorgezaagd en met een buisje erin weer aan elkaar gelast.  De tent komt nu wel mooi recht naar achteren te staan. Het dak van de tent moet voor de afwatering naar voren en naar achteren aflopen in hoogte. De tussenlatten om de tent op te spannen worden afgeraden. Wij dachten deze mooi te gebruiken als een soort waslijnen. Maar regen zal het doek doen rekken en krimpen en daardoor moet er wat ruimte op het tentdoek zitten. Vrijdag wordt een groot gedeelte van de ochtend besteed aan het opbouwen van de tent. Peter is weer beter en plaatst met Adri de nieuwe teakdelen op het dek.

 

3 antwoorden op “De refit van ‘De Bahama’s’, deel 4, week 15”

 1. Hallo de 2 Adries, dit is onze 2e poging een reactie te plaatsen, net waarschijnlijk op een verkeerde toets gedrukt. Wat we zien is een ingrijpende refit van “De Bahama’s”, we hopen voor jullie dat de planning niet uitloopt zoals zo vaak met dit soort zaken en dat jullie nog een mooie reis kunnen maken deze zomer. Wij liggen op dit moment in Leiden en zijn bezig met een reis door Nederland, België en Frankrijk. De bedoeling is via Vlissingen, Oostende door België naar Givet Frankrijk in,
  dan het noordoosten van Frankrijk en via Maastricht weer terug.
  Succes met de refit en laat maar eens wat van je horen.

  Mazzel, de Sweetspotters

  1. Hoi Sweetspotters, Connie en Bert, Leuk om van jullie te horen. Dank voor de reactie. Wij zijn op het moment druk met schuren en lakken. Had even niets aan de blog gedaan en zie nu pas jullie bericht. Jullie hebben weer een leuke reis gepland. Ben benieuwd naar jullie ervaringen. Wij moeten nog even wachten maar kunnen dan weer ‘mooi’ varen op de vernieuwde ‘Bahama’s. We blijven dit jaar een beetje in de buurt. Zeeland, misschien een stukje België. We hebben een aantal plaatsjes nooit aangedaan waaronder; Katwijk ad Rijn, Schiedam, Dordrecht, Vlissingen en Middelburg. Dat staat een beetje op het programma. We willen niet zo ver van huis en familie weg dit jaar. We zullen het blog weer bijwerken, zodat jullie ons een beetje kunnen volgen en misschien komen we jullie de komende tijd nog wel tegen op het water.
   Een hartelijke groet,
   van Adri en A3

 2. Hallo Adri en Adrie,

  een compleet nieuwe boot word het zo wat een wwerk
  gaan jullie nog varen dit seisoen ,

  gr

  karel en Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *