Vanaf maandag 28 april…

Salonopbouw

Het is rustig op de boot, met Peter op vakantie en Fred in het ziekenhuis. Paula doet tijdens de koffie verslag. Boris staat voor een grote klus. De salonopbouw staat in een injectiehars en moet worden glad geschuurd. Een bewerkelijke klus. Zodra het glad is wordt de eerste vullaag epoxy aangebracht. Dinsdag komt Jaap Koster helpen met het aanbrengen van het keeperweefsel. Dit wordt op maat geknipt en direct in de epoxy gerold. Jaap heeft al veel ervaring met dit werk en neemt al snel de leiding. Het gaat allemaal heel voorspoedig en netjes. Na een lange werkdag is de hele opbouw klaar en kan de epoxy drogen.

Keeperweefsel op de rol.
Keeperweefsel op de rol.
Keeperweefsel in de natte epoxy rollen.
Keeperweefsel in de natte epoxy rollen.
Jaap Koster brengt keeperweefsel aan.
Jaap Koster brengt keeperweefsel aan.

Woensdag komen wij weer samen op de boot. Benieuwd naar het resultaat. Alles zit er nog goed strak op. Boris gaat alle uitstekende randjes van het keeperweefsel afsnijden en hij verwijderd de afplaktape en plakt alles opnieuw af. Een derde vullaag epoxy wordt aangebracht.

keeperweefsel verzonken in de epoxy
keeperweefsel verzonken in de epoxy

Donderdag brengt Boris weer een vullaag epoxy aan. Iedere keer moet het afplaktape worden vervangen.Tussen de verschillende lagen wordt er ook geschuurd. Soms wordt er plaatselijk een extra vullaag aangebracht. Op donderdag 8 mei is Peter weer terug van vakantie. Samen met Adri gaat hij de gootjes uitschuren. Een vervelende arbeidsintensieve klus. De epoxy is keihard en in het gootje moeten alle druipsporen worden weggeschraapt en weggeschuurd.

Achterdek

De kussenmaker komt langs met een aantal boeken met verschillende bekledingsstoffen. We maken een keuze voor de vorm en het aantal kussens die nodig zijn voor de bank. De stuurstoelen willen wij ook gelijk opnieuw laten bekleden met dezelfde stof als van de bank. We kiezen voor een witte skai bekleding met een gaatjes structuur. Gecombineerd met een taupe kleurige tent lijkt ons dat een mooi geheel. De kussenmaker gaat eerst een proef zitting maken en komt daar nog een keer mee langs, zodat wij de zit kunnen uitproberen.Voorkant bank in de tweecomponenten blanke UV

 

De achterbank in een grondlaag van injectiehars
De achterbank in een grondlaag van injectiehars

Wij gaan intussen verder met het aflakken van de bank. De buitenkant en de binnenkant van de kisten wordt tweemaal in de witte lak gezet. De bodem van de bank wordt in de blanke lak gezet.

De achterbank in de dubbel UV blanke lak.
De achterbank in de dubbel UV blanke lak.

Thuiswerk

Thuis in de schuur wordt er ook flink beetgepakt. De sierlatten worden voorzien van 10 nieuwe laklagen. De mastvoet en het deurtje naar de salon worden ook voorzien van een aantal nieuwe lagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *