Maandag 19 mei 2014

Vandaag hebben Peter en Adri, volgens plan, de reling naar de fa Blankhout gebracht in Poeldijk. Poeldijk was laatst nog in het nieuws omdat er een grote brand heeft gewoed. Dat was te zien. Op slechts een paar meter van ons afleveradres was alle bebouwing neergehaald. Het was volkomen uitgefikt. Ook aan het pand van onze leverancier was schade. Zichtbaar? Ja, het reclamebord was gesmolten en er waren ruiten gesprongen. Ook werd ons verteld dat de eigenaren van het bedrijf tijdens de brand niet meer naar binnen mochten. Ze wonen boven de zaak en de huisdieren waren nog binnen. Nee, niet naar binnen; onverbiddelijk. Gelukkig is het voor hen goed afgelopen. Je moet er niet aan denken dat ook dit bedrijf met die chemicaliën in vlammen was opgegaan. Enfin, dat is niet gebeurd. Rond de middag waren Peter en Adri terug in Woubrugge en na het bammetje moest er wederom geschuurd worden. Het werd Adri al snel teveel. Op de knieën in het gangboord het beruchte kwartrondje schuren ging echt niet. De rug hè….. Ik ben vandaag wederom aan de schansborden bezig geweest. Schuren voordat de laatste laag er op komt. Ook weer een hele klus maar dat is in ieder geval gelukt. Ze liggen geschuurd en afgenomen in de schuur klaar voor wederom een laagje wit. Morgen gaan we samen naar Woubrugge zodat we een gezamenlijke prestatie aan de kwartronde lijsten kunnen leveren.

Dinsdag 20 mei 2014

Vanmorgen zijn we samen naar Woubrugge gegaan om het laatste epoxy schuurwerk te doen We zijn blij dat het er op zit. Peter heeft de laatste vlakken met de schuurmachine gedaan en Adrie en ik hebben de laatste stukken van het kwartronde lijstwerk en de randen onder de petten (waar we niet met de machine bij konden komen) met de hand geschuurd. Dat staat klaar om te lakken. Na de lunch is Adrie weer naar Reeuwijk gegaan om verder te werken aan de schansborden. Peter en ik zijn naar Alphen aan den Rijn gereden en hebben daar de bochten voor de deklijst, die op de achterbank komt, uit massief teak gezaagd. Ook hebben we het nieuwe paneel voor het dashboard uit de lijmklemmen gehaald. Die is mooi gelukt. Boris heeft nog deze avond de opbouw voor de eerste keer gelakt.

Woensdag 21 mei 2014

Vandaag hebben Adrie en ik andere bezigheden maar het werk op en voor “De Bahama’s gaat gewoon door. Da’s lekker! Peter heeft de deklijst voor de rugleuning van de bank gemaakt, een hele klus omdat deze rond loopt en er een las in gemaakt moest worden. Echt precisiewerk, maar dat is hem wel toevertrouwd.

De deklijst op de rug van de achterbank
De deklijst op de rug van de achterbank

Boris heeft vandaag de tweede laag lak aangebracht. Het begint nu echt enorm te glimmen en te spiegelen. Het wordt erg mooi.

Donderdag 22 mei 2014

Vandaag is er voor mij niet zoveel te doen op “De Bahama’s” dus ik blijf in het Reeuwijkse. Op dit moment zijn er dan wel, dan geen werkzaamheden waar wij bij kunnen assisteren. Ik ben wel even naar Woubrugge geweest om weer een nieuwe pot witte lak op te halen voor de schansborden. Aan één kant zitten alle lagen er nu op. Peter heeft de kap van de stuurstand gerepareerd. Toen de boot nog in het bezit was van de vorige eigenaar is deze kap een keer onzorgvuldig vastgezet. Hierdoor waren veel schroefjes van het piano scharnier doorgebroken naar buiten. Een lelijk gezicht en onhandig bij het schoonmaken. Peter heeft een millimeter of 5 van de kap afgeschaafd en een nieuwe plak er op gezet. Een soort huidtransplantatie dus.

Vrijdag 23 mei 2014

Adrie is vandaag met haar zussen en schoonzus op tournee. Al jaren gaan ze een dag met elkaar op stap. “Trappen en Happen” stond dit jaar op het programma. Een leuk concept waarbij je van de ene knaagtent naar de andere fietst. Dat happen spreekt mij ook wel aan maar dat trappen? Enfin, back to business. Ik zou vandaag rond de middag in Woubrugge zijn om te assisteren bij het monteren van de aangepaste tentbeugels. Toen ik daar aankwam stond het meeste al overeind. Er moest nog één beugel een beetje worden aangepast, deze was nog zo’n 7 cm te breed.

De tentbeugels en de ramen zijn opgezet voor het inmeten van de tent.
De tentbeugels en de ramen zijn opgezet voor het inmeten van de tent.

Boel afgebroken, beugel op de aanhanger en naar de roestvrij-staal-man in Leimuiden. We konden wachten op de aanpassing, dat scheelt weer een rit. Teruggekomen hebben we de beugel opnieuw geplaatst en nu is het allemaal goed. De tentmaker kan komen om de nieuwe tent precies in te meten.

De rest van de middag zijn Peter en ik bezig geweest met het precies pas maken van een aantal bochten van de deklijst. Hier moet je gewoon goed de tijd voor nemen om het zo precies mogelijk te doen. Dan wordt de lijst het allermooist. Bij het naar huis gaan heb ik de kap van de stuurstand meegenomen naar Reeuwijk zodat de transplantatieplak gelakt kan worden. Een stuk of 6 keer en dan de hele kap nog 1 of 2 keer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *