De Posthoornstraat in Lier bij het Netekanaal

Woensdag 01 augustus 2018

De lekkende waterslang

Om negen uur willen wij vertrekken. We hebben de walstroom al binnen gehaald. De antenne neergehaald en een aantal touwen los gemaakt als Adri zegt; nog even de vetpotten aandraaien. “Dan ga ik nog even bij de waterslang kijken”, en we gaan beiden naar de motorruimte. Het plankje waar de waterpomp op gemonteerd is ziet donker van het vocht. De plek waar de twee slangklemmen de waterslang op de pomp dwingen is nat. Het lekt niet hard maar het drupt en de ervaring is dat het dan steeds harder gaat druppen. Vooral met de motoren aan en een hogere temperatuur. Zo kunnen we niet gaan varen. We maken de boot weer vast en Adri loopt nog even naar Eddy en Christel of Eddy misschien nog even kan helpen. Zelf is hij niet in staat om erbij te klauteren.

Eddy is vrij en hij komt samen met Christel bij ons aan boord. We drinken eerst koffie waarna Eddy met Adri de motorruimte ingaat om te kijken wat de beste oplossing is. De slang wordt weer los gemaakt en de koperen pilaar aan de waterpomp kan worden gedemonteerd. Adri en Eddy gaan met deze onderdelen er op uit om een passende pilaar bij de waterslang te vinden. Ze moeten verschillende adresjes in Lier langs voor ze de juiste maat hebben gevonden. De koperen pilaar wordt met tape waterdicht vastgemaakt aan de waterpomp. De waterslang past nu veel beter op de pilaar en kan netjes worden vastgeklemd. De waterdruk wordt weer aangezet. Na de tweede poging is het waterdicht. Ik heb in de tussentijd gezellig met Christel zitten praten en ervaringen uitgewisseld over het wonen op een boot. We drinken nog wat met elkaar en voor de lunch is alles klaar en opgeruimd. De komende tijd moeten we het een paar maal controleren of het dicht blijft. ’s Middags lekt er toch nog een klein beetje water. Eddy draait de koppeling nog een slag vaster en dat dicht beter. We rekenen nog een overnachting af en stellen ons vertrek een dag uit.

De droge omgeving bij het Netekanaal
De droge omgeving bij het Netekanaal
Fietstocht in de omgeving van Lier

’s Middags ga ik op de fiets een tochtje maken in de omgeving. Ik kom daarbij aan de overkant van het kanaal langs de stoeterij Zuuthoeve. Het is een fraai nieuw bedrijf met luxe stallen en een mooie hoeve. Volgens Christel hebben beroemdheden daar hun paarden gestald. Bij de brug voor de sluis van Duffel ga ik het Netekanaal weer over en zie links een ijzeren hekwerk voor een park. Een bordje meldt dat het natuurgebied Anderstad voorheen een waterburcht is geweest. Op de plaats waar een melkerij was met drie hoeves, bedrijfshallen en een bottelarij worden de gebouwen gerenoveerd en omgebouwd tot moderne lofts. De wooneenheden zijn door een gracht afgescheiden van het natuurgebied wat bestaat uit meertjes en rietkragen. Het ligt tussen het Netekanaal en de Grote Nete ingeklemd. Op de fiets is het iets luchtiger maar nog steeds erg warm. Na een uurtje ga ik weer terug naar de boot om in de schaduw wat af te koelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *