Dinsdag 28 juni
Wij blijven vandaag op deze mooie plek aan de Dokkumer Ee. Onze buren zijn om 9.00 uur vertrokken en wij liggen alleen aan de steiger. Om ons heen is van alles te zien. Boeren zijn bezig met gras maaien, schudden en rollen maken. Vier ooievaars komen aanvliegen om tussen de rollen op zoek te gaan naar voedsel. De straaljagers vertrekken aan het begin van de dag. Aan de overkant lopen drie paarden op een dijkje langs het water. Twee zijn zwart en één is zandkleurig. Wat verder weg loopt en fietspad tussen de landerijen door. Langs onze oever loopt ook een fietspad waar regelmatig mensen passeren. Wij zitten vandaag lekker op het achterdek. Adri heeft zijn programmeer werk weer ter hand genomen en ik maak nog een extra kussen voor op de bank.

Statenschip Utrecht passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar 'Delfsail'
Statenschip Utrecht passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar ‘Delfsail’
De 'Willem Barentsz' passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar 'Delfsail'
De ‘Willem Barentsz’ passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar ‘Delfsail’
De 'Eenhoorn' passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar 'Delfsail'
De ‘Eenhoorn’ passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar ‘Delfsail’
'De Veerman van Kampen' passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar 'Delfsail'
‘De Veerman van Kampen’ passeert op de Dokkumer Ee onderweg naar ‘Delfsail’

Vanaf 29 juni gaat in Delfzijl het evenement ‘Delfsail’ van start. In het weekend waren er al verschillende oude vissersboten in Dokkum langs gevaren. We hebben vandaag eerste klas plaatsen want de aanloop van een aantal grote zeilboten loopt over de Dokkumer Ee. In de ochtend komen verschillende boten langs met bestemming Delfzijl. We hebben gehoord dat er een brug gestremd is waardoor de boten over Dokkum naar Delfzijl gaan. Grote zeilboten met twee of drie masten varen richting Dokkum. Het statenjacht Utrecht komt langs op de motor. Dit jacht hebben we deze reis al twee keer eerder gezien. Een oude riviercruiser sluit de karavaan van varend erfgoed.
’s Avonds krijgen we nog een zeilboot aan de steiger met Duitse toeristen.
Een stortbui spoelt de gangboorden uit en frist alles weer op. De overhangende planten hangen door de regen nu nog meer en maken de doorgang naar de wal smaller. Ik wacht met het uitlaten van de hond tot het niet meer regent, maar wordt door de planten toch nat.
Mijn kussen is klaar en ligt op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *