Het beroemde hangende bushokje langs de Drentse Hoofdvaart!

Woensdag 26 juli
’s nachts worden de kolken van de sluizen vol gezet om te voorkomen dat iemand die er onverhoopt in valt er niet meer uit zou kunnen klimmen. Je kunt ook zo bij de kolk komen vanaf de weg. Vanmorgen lagen wij om negen uur voor de brug om als eerste te schutten maar de sluis was al bezig om de eerste lichting bootjes naar boven te schutten. Ze waren waarschijnlijk wat eerder begonnen met de Uffeltersluis. Dat betekende voor ons dat wij even moesten wachten. Niet erg, het is mooi weer en we hebben een prachtig uitzicht vanaf ‘De Bahama’s’. We schutten weer bijna twee meter af en vervolgen onze tocht over een recht stuk kanaal.

De hefbrug voor de A32 vlakbij Meppel
De hefbrug voor de A32 vlakbij Meppel

We hebben vandaag een aantal malen tegenliggers. Het kanaal is niet zo breed en aan de kant ook minder diep. Bij Havelte hebben we de Pastoorsluis voor ons alleen. De spoorbrug voor Meppel draait tweemaal in het uur. We komen op het juiste tijdstip aanvaren en kunnen snel passeren.

De spoorbrug vlakbij Meppel draait tweemaal in het uur voor de pleziervaart
De spoorbrug vlakbij Meppel draait tweemaal in het uur voor de pleziervaart

We overwegen om nog één nachtje in de Drentsche Hoofdvaart te liggen voor of achter de laatste sluis. De Paradijssluis vaart net uit en ligt klaar om ons te schutten. We besluiten om onder de sluis te kijken of er plaats is aan de graskant. Vanuit de sluis zien we dat de graskant bomvol ligt. De sluisdeur gaat al dicht. We zijn te laat om terug te gaan.

Het invaren van de Paradijssluis bij Meppel
Het invaren van de Paradijssluis bij Meppel

Na de sluis bel ik met de havenmeester van Meppel en vraag of er plaats is in de Buitenhaven. Daar is voldoende plaats en even later worden de twee Kaapbruggen voor ons gedraaid en varen wij de Buitenhaven in. Vooraan is het watertappunt en daar meren wij aan om de drinkwatertank alvast te vullen. Aan de kade achterin de haven vinden wij een mooi plekje om de boot aan te meren. Morgen is het Meppelerdag. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *