Deventer aan de oever van de Gelderse IJssel

Woensdag 20 juli

We worden uitgezwaaid door onze buurtjes op de haven. “Goede vaart”, wensen ze ons toe. Het is opnieuw een erg warme dag maar tijdens het varen vangen we lekker wat wind en dat is aangenaam.

Deventer aan de oever van de Gelderse IJssel
Deventer aan de oever van de Gelderse IJssel

Het stroomt hier harder dan bij Zwolle eerder op onze reis. We vorderen maar langzaam. De natuur onderweg is prachtig. De uiterwaarden zijn breed en er staan overal bosjes. Soms zien we een koppeltje koeien of paarden maar er staat geen bebouwing. We zien ook regelmatig ooievaars over vliegen. Op een gegeven moment zien we zelfs een groep van een stuk of twintig exemplaren hoog in de lucht. Vlak na de afslag naar het Twentekanaal varen we een meertje op voor de jachthaven van W.S.V. De Mars bij Zutphen. De havenmeester had ons telefonisch al een plaatsje toegewezen en komt ons helpen met aanmeren.

De loopbrug vanaf de dijk naar de jachthaven van W.S.V. De Mars in Zutphen
De loopbrug vanaf de dijk naar de jachthaven van W.S.V. De Mars in Zutphen

We liggen aan de buitensteiger van de verenigingshaven vlak bij het clubgebouw. De drijvende steigers zijn een aantal jaren geleden overgenomen van ‘Neeltje Jans’ en zijn mooi breed en stevig. Voor de uitgang naar het land ligt een lange loopbrug op tweeënhalve meter hoogte naar de hoge dijk. De haven ziet er goed verzorgd uit en het havengeld is inclusief stroom en water. We houden de rest van de dag rust. Vanwege de warmte neem ik opnieuw een duik naast de boot en maak ik het waterlijntje van de boot schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *