Zondag 27 mei 2012 (eerste Pinksterdag)
Om 7.00 uur ren ik een rondje om de binnenstad. Ik ben nu begonnen met weektraining 5, wat inhoud dat ik 4 x 7 minuten ren met 1,5 minuut wandelen tussendoor. Maar de binnenstad is te klein. Ik ben nog niet klaar met het programma als ik ‘De  Bahama’s’ weer tegen kom. De stad is overigens wel heel stil op dit tijdstip. Als wij om 8.00 uur aan het ontbijt zitten op het achterdek met koerende duiven in de bomen langs de kade, komt van lieverlede de stad tot leven. Om 9.30 uur vertrekken wij naar de Martinikerk voor de dienst van 10.00 uur. Bij de ingang worden wij verwelkomd en krijgen een liturgie aangereikt. De Protestantse Gemeente van Sneek viert de eerste Pinksterdag en Eelco Martien wordt gedoopt. Ds. Aart Veldhuizen gaat deze dienst voor en het prachtige Arp-Snitgerorgel wordt bespeeld door Dirk S. Donker.

Afbeelding orgel Sneek
Het ArpSnitgerorgel van de Grote- of Martinikerk te Sneek

Ook duivenmelker Bertus verleent vandaag zijn medewerking aan de dienst. Aan het einde mogen de kinderen buiten duiven en ballonnen loslaten. Als teken van de Wind die met Pinksteren is gaan waaien en waarop wij leven. God nam het initiatief. Wij mogen er op vertrouwen dat hij ook ons zal vullen met zijn Adem.
Rond 12.00 uur zijn wij weer op de boot. Het is net de Kalverstraat naast de boot. Een gaan en komen van allerlei boten. Het mooie zonnige weer is hier natuurlijk debet aan. Wij blijven vanmiddag maar een beetje in de schaduw van de tent. Binnen is het boven de 30 graden. Om 18.00 uur eten wij minestronesoep en foccacia. Adri gaat om 18.30 uur naar de kerk die om 19.00 uur begint volgens de plaquette naast de deur. Ik blijf aan boord omdat wij Tess niet willen opsluiten in de warme salon. Om 19.00 uur keert Adri echter weer terug naar de boot. Er was geen kerkdienst. Hij neemt een echtpaar mee wat hier ook met de boot ligt. Zij hadden dezelfde plannen als Adri en kwamen ook voor een gesloten deur. Gezellig met elkaar koffie gedronken en een drankje op het achterdek. Zij kwamen uit Goes en hebben een SK kotter. Toen zij weer vertrokken werden wij uitgenodigd om in Goes maar eens langs te komen.

Abeelding Martinikerk Sneek
De Grote- of Martinikerk van Sneek met daarnaast de klokkenstoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *