Zaterdag 20 mei 2017
Vandaag beginnen we de dag met een zonnetje. Het waait bijna niet meer. We vertrekken uit Monnickendam met als reisdoel Edam. Op de Gouwzee staat er een kalme bries. We volgen de geul en bij de afslag naar Volendam worden we ingelopen door een grote klipper die er flink de gang in heeft. We zoeken de vaargeul naar Edam op en komen op de vaart naar de zeesluis. Voor de kleine jachthaven maken wij vast aan de kade voor de camping.

Zeilcharter op de Gouwzee
Zeilcharter op de Gouwzee

We hebben hier een aansluiting voor de stroom met een muntpaal en een mooie graskant voor onze hond. We liggen ongeveer een kilometer vanaf het oude centrum van Edam. We hebben afgesproken met mijn zus en zwager dat zij vanmiddag bij ons komen en we bellen onze locatie aan ze door. Het zonnetje speelt verstoppertje achter de regenbuien. We kijken uit over het Markermeer en genieten van de buien en de zon die de zeilen prachtig oplicht tegen de donkerblauwe lucht.

Onbeperkt genieten bij restaurant Pieterman in Volendam
Onbeperkt genieten bij restaurant Pieterman in Volendam

Om half vier arriveert mijn zusje met man en zoon. We gaan na de koffie en thee gezellig met elkaar uit eten in Volendam. Ze hebben gereserveerd bij Restaurant Pieterman. Dit restaurant staat naast de Marinahaven van Volendam. Dit is een vrij nieuwe jachthaven met vakantiehuizen rondom. Het restaurant heeft tussen 17.00 en 21.00 uur de aanbieding onbeperkt genieten van 35 koude en warme gerechten. Alle gerechtjes worden in kleine hoeveelheden geserveerd. Als je het gerecht op hebt kun je het volgende bestellen. Op dezelfde manier als in een tapas restaurant maar dan met andere gerechten. Het was een succes. Zo kun je allerlei dingen uit proberen. Het restaurant zat helemaal vol en de bediening liep de benen uit het lijf en bleef uitermate vriendelijk.

2 antwoorden op “Edam en Volendam”

  1. Hallo adrie en Adri ,

    We zijn onderweg met de camper , vandaag staan we in lage vuursche we komen net uit de kruiskerk , vanmiddag komen Jan en Sia en de jongens ook hier heen en gaan we midgetgolf en pannenkoeken eten

    Groetjes k en A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *