Maandag 01 Juli 2013
Voor drie overnachtingen moesten wij 45 euro betalen. De stroom werd apart berekend via de meter. Volgens de havenmeester hadden wij 45 kW gebruikt en moesten wij 37 cent per kW betalen. Ik vond het onwaarschijnlijk veel. Na de vuilnis nog even weggebracht te hebben zijn wij om 8.00 uur vertrokken. Wij willen vandaag weer een flink eind varen. Op km. 135 starten wij. Wij varen door de stad Hannover, Misburg en Anderten.

Afbeelding van een loswal bij Hannover
Een loswal vlak bij Hannover

Op km. 174 krijgen wij de eerste sluis op het Mittellandkanaal. In het boek heet hij sluis Anderten. Op de sluis staat echter; Hinderburgschleuse. Deze sluis is 217 x 12 m. Wij moeten, na even te hebben gewacht, met twee beroeps en twee jachten mee schutten. De bolders staan ver uit elkaar. Wij kunnen maar vastmaken op één bolder. Adri houdt de afstandsbediening voor de boeg en hekschroef in de aanslag. Het water stijgt met grote snelheid. Een tweede lijn om over te pakken moet snel worden gelegd. We stijgen 14,7 meter in nog geen tien minuten. Geen prettige sluis om te nemen. Hij heeft ons gelukkig niet veel tijd gekost.

Afbeelding van de sluis bij Anderten
Sluis Anderten

We besluiten nog maar een eindje verder te gaan. Op km. 213 meren wij aan bij een ‘liegestelle für sportboote’. Wij hopen maar dat we niet teveel last hebben van de zuiging van de beroeps. In tegenstelling tot het weekend hebben wij hier weer een 3G netwerk tot ons beschikking. De dichtstbijzijnde Supermarkt is op een kwartiertje fietsen. Adri blijft aan boord en ik ga op de fiets nog wat boodschappen halen en wat kaarten op de bus doen. Het is vandaag weer een mooie dag. Volop zon. ‘s Avonds neemt de wind ook af. Het geschommel wordt ook minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *