In de achtertuin van het museum 'Bisdom van Vliet' een beuk uit 1692

Maandag 18 april 2016
Het moet vandaag maar weer over zijn met die ‘rivierziekte’ van mij. Ik ga de hond uitlaten en doe twee kaarten op de post. We vertrekken voor onze volgende etappe naar Gouda.

In de achtertuin van het museum 'Bisdom van Vliet' een beuk uit 1692
In de achtertuin van het museum ‘Bisdom van Vliet’ een beuk uit 1692

Al snel naderen we de Goverwelle brug die we willen oproepen op de marifoon maar we krijgen geen enkele reactie. Na wat geduldig wachten worden we opgemerkt en doorgelaten. Bij de waaiersluis vragen we aan de sluismeester of hij ons kan horen op zijn marifoon. Hij haalt zijn portable marifoon uit zijn wachtlokaal maar hij hoort ons niet en wij hem ook niet. Het lijkt er dus op dat de marifoon kapot is. Bij de veerstal in Gouda kunnen we de boot aanmeren. We bellen te havenmeester om ons te melden en we kunnen blijven liggen. We zitten nu weer op getijden water. Het verschil tussen hoog en laag water is ongeveer 1,8 meter

De museumhaven met de Gouwe Kerk op de achtergrond
De museumhaven met de Gouwe Kerk op de achtergrond
De Mallegat sluis van de Hollandse IJssel naar de Goudse binnenstad
De Mallegat sluis van de Hollandse IJssel naar de Goudse binnenstad

Terwijl ik het liggeld ga betalen op de Mallegatsluis gaat Adri proberen om de marifoon te fiksen. Als ik weer op de boot terugkeer ligt er op vier plaatsen gereedschap en wordt er op drie plaatsen gesleuteld. `’Kan ik wat voor je doen”; biedt ik behulpzaam aan. Adri geeft mij een stekker aan en zegt; luister hier even aan. Ik buk in mijn argeloosheid voorover om te luisteren waarna ik meteen wordt afgestraft door een schaterlach van mijn techneut. Ben ik mooi weer ingestonken. Tijdens de lunch zat hij er nog om te schuddebuiken. Maar de marifoon was nog niet gemaakt tot er plots weer berichten doorkwamen. Testoproep gedaan en de Juliana sluis antwoordde dat ze ons luid en duidelijk doorkregen. “Sapperdeflap”, zei Adri. De marifoon was het vanzelf weer gaan doen.
’s Middags kwamen er drie riviercruise boten aan met fietsen en toeristen. Adri is op de fiets nog even naar de Winterdijk gegaan om zijn moeder gedag te zeggen en ik ben gaan knutselen. Het zonnetje schijnt maar er staat een frisse wind. ’s Avonds maakt Adri het eten klaar. De lage steiger waar we aan liggen is helemaal vol. De boten liggen zelfs dubbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *