Zondag 21 juni 2015

Vandaag wordt er in de Sluipwijkse kerk een nieuwe predikant bevestigd. We zijn daar dankbaar voor en willen daar graag getuigen van zijn. In de Gemeentehaven van Hellevoetsluis hebben we een goed Wifi-signaal en de uitzending via het internet komt zonder problemen luid en duidelijk over bij ons op ‘De Bahama’s’. In de ochtenddienst ging Ds. Van Meieren voor in de bevestigingsdienst. De intrededienst vond ’s middags om 14.00 uur plaats. Twee mooie diensten. We waren blij dat wij er op deze manier getuigen van konden zijn.

In tegenstelling tot zaterdag was het vandaag de hele dag bewolkt en regenachtig. We zijn alleen voor de hond naar buiten geweest. In de loop van de dag zijn de meeste boten weer vertrokken en aan het einde van deze zondag lagen er nog maar een handje vol boten aan de kade. ’s Avonds trok de lucht nog even open en ben ik nog even naar het havenhoofd gelopen om nog wat foto’s te maken van één van de oudste werkende vuurtorens van Nederland.

Op het havenhoofd de vuurtoren van Hellevoetsluis
Op het havenhoofd de vuurtoren van Hellevoetsluis

Maandag 22 juni 2015

Vannacht is er veel regen gevallen en het regent nog als ik onze hond voor de eerste keer uitlaat. We maken schoon schip en doen was klusjes aan boord. De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet zo goed. Harde wind en veel regen. Het viel echter mee en om half twaalf zijn wij uit Hellevoetsluis vertrokken met bestemming Middelharnis. Onze nicht Jolanda heeft afgelopen zaterdag een tweede zoontje gekregen en we willen nu we toch in de buurt zijn maar gelijk op kraambezoek gaan. Bij vertrek kwamen we de mijnenveger; “Bernisse” tegen die weer naar de museumhaven terug keerden. Het grijze schip viel bijna niet op tegen de grijze lucht en op het grijze water. Misschien kunnen we het bezoeken bij een volgend bezoek aan Hellevoetsluis.

De mijnenveger "Bernisse" keert terug naar zijn thuishaven
De mijnenveger “Bernisse” keert terug naar zijn thuishaven

We steken de Haringvliet over en varen Goeree-Overflakke aan. We volgen de boeien nauwgezet en naderen vrij snel de ingang naar het kanaal naar Middelharnis. Aan de kade is er voldoende ruimte om een goed plekje op te zoeken. Middelharnis heeft een flinke winkelpromenade waar we een mooi kraamkadootje scoren en een zomerjas voor Adri. Om vier uur zitten we met koffie en gebak “Lourens” te bewonderen. Een prachtig nieuw mensje met alles er op en eraan.

Deze knappe jongeman heet "Lourens"
Deze knappe jongeman heet “Lourens”

Eén reactie op “Een nieuwe dominee en een nieuwe wereldburger”

  1. Hallo Adri en adrie ,

    Ja wij hebben de middag dienst geluisterd , fijn dat er weer een dominee is een dominee die het woord predikt het lijkt me daad krachtige man
    Laten we hopen dat er in sluipwijk weer een goede preek mag klinken ,
    Gefeliciteerd met jullie neefje , een goede reis verder ,

    Een groet uit Damwoude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *