Vrijdag 21 juni 2013
Adri had verse broodjes besteld. Die werden om 9.00 uur bezorgd bij het havenrestaurant. Na een heerlijk ontbijt met een warm bolletje vertrokken wij bij km. 199 en kwamen bij km. 195 bij sluis Düthe aan waar wij alleen 1,5 meter ophoog schutten. De sport heeft hier geen eigen wachtsteiger. Er zijn alleen afmeer mogelijkheden aan meerpalen van de grote vaart. Zo ook bij sluis Hilter waar wij opnieuw 1,5 meter omhoog gingen. Ook in de sluis zijn de bolders ver uit elkaar. Wij hebben aan één bolder vastgehouden en met de boegschroef de boot bij de wand gehouden achterin de sluis. Dit was goed te doen. Bij km. 177,8 zijn wij Emspark Yachthafen Haren ingevaren. Aan een kopsteiger was net nog een plaatsje voor ons. Niet ideaal maar de langsplekken waren allen bezet. De havenmeester kwam pas om 14.00 uur. Wij gebruiken daarom maar eerst de lunch en gaan daarna vragen of wij op ons plekje mogen blijven liggen. Dat is geen probleem. De havenmeester vertelt ons dat de haven dagelijks vol is vanwege de opening van het nieuwe kanaal in Nederland. Het Willem-Alexanderkanaal. Daardoor er een directe verbinding is met het IJsselmeer van 80 km. via het Haren-Rütenbrockkanaal. De sluis voor dit kanaal ligt naast de jachthaven. Voor ons niet geschikt omdat onze boot te hoog is en wij niet onder de vaste bruggen door kunnen.
Vandaag hebben we een regendag. Uitgerust met een paraplu en regencape gaan wij toch de stad in. Wij bezoeken de St.Martinus Kerk en lopen een beetje rond in het centrum.

Afbeelding van het interieur van de St.Martinus kerk te Haren
Interieur van de St.Martinus kerk te Haren
Afbeelding van een Kreienbrinkorgel in de St.Martinus Kerk te Haren
Een Kreienbrinkorgel in de St.Martinus Kerk van Haren

Voor Tess kopen wij een mooie nieuwe bal en een lekker bot. Ik gebruik ergens een flinke bak thee. Thee is in Oost-Friesland heel populair. In heel Europa wordt niet zoveel thee gedronken als hier volgens Wikipedia. Op de terugweg lopen wij langs het Haren-Rütenbrockkanaal en komen langs het scheepvaart museum. Rond onze haven staan ook weer vakantiewoningen maar dan van het duurdere segment. Ook weer een grote parkeerplaats voor campers.

Afbeelding van de sluis aan het begin van het Haren-Rütenbrockkanaal
De sluis aan het begin van het Haren-Rütenbrockkanaal

2 antwoorden op “Een regenachtige dag in Haren”

 1. Hallo beiden!
  Leuk om weer even jullie reisverhalen te lezen. ‘t Is bepaald niet stilzitten en op het water ben je nog meer afhankelijk van het weer dan wij op het land..Jammer dat het maar een paar mooie dagen waren en als je dan ook niet eens kan genieten van mooie orgelmuziek, nou…dan vaar je gewoon weer verder! Geniet er van, wíj houden het hier nog even vol!
  Groeten uit Moordrecht!

 2. Hallo Adri en Adrie,

  ik lees wel dat jullie genoeg vers water hebben om te varen de laaste dagen, en er zijn genoeg camper plaatsen dus wie weet komt de camper ook nog eens die kant uit
  we gaan half juli nog een mid week samen reizen
  maar dan willen we met de camper die kant op waar het mooi weer is ,
  verder gaat hier alles goed , we zijn het afgelopen weekend in Reeuwijk geweest en hebben daar vader dag gehouden , want vorige week was Merijn jarig dus gijng het niet.
  verder een goede reis en tot de volgende verhalen
  een groet uit damwoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *