Vrijdag 14 juni 2013
Het is bewolkt maar warm vandaag. We willen naar het Organeum en als we tijd over hebben ook naar het Heimat museum. Maar vanmorgen is het toilet echter overgelopen. Buitenwater is naar binnen teruggelopen en is over de toiletrand heen gekomen. Adri heeft dus weer de werkoverall aangetrokken en is gaan sleutelen. Een rubberen ‘kous’ in de afvoer is vervuild en sluit de afvoer niet goed af. Deze wordt vervangen en het probleem is opgelost. Het is wel een gepruts in een nauw hoekje van het toilet. Gelukkig dat we allerlei reserve onderdelen aan boord hebben zodat we dingen kunnen vervangen. De havenmeester komt voor de gezelligheid nog even koffie drinken. Het is laag water dus hij is voorlopig niet nodig bij de sluis. We kunnen aardig met elkaar praten. Bij verstaat redelijk wat Nederlands en ons ‘steenkolen’ Duits en wij verstaan zijn platte Duits ook redelijk als wij ons best doen.
Het loopt al tegen twaalven als wij de vouwfietsjes pakken en naar het ‘Organeum’ fietsen. Het is gevestigd in een mooie oude villa die op het moment wordt gerestaureerd. Door de achteringang kunnen wij naar binnen. Bij de receptie is een dame aan het werk. Het is 3 minuten over 12 en zij meldt ons dat het museum net 3 minuten gesloten is. volgende week maandag is het weer open. Maar ze heeft nog wat werk dus wij mogen even rond kijken. Dat doen wij maar al te graag. In de prachtige gedecoreerde kamers staan allerlei orgels, harmoniums, cembalo’s, klavecimbels en instrumenten waar de namen mij van ontschoten zijn. Opstellingen met het binnenwerk van orgels trekt onze aandacht. Jammer dat we geen rondleiding kunnen krijgen. Het mooiste zou een demonstratie zijn op al deze instrumenten. Maar helaas dan moeten wij volgende week nog een keer gaan. We zijn nu snel uitgekeken.

Afbeelding van een daklicht midden in de villa waar het Organeum is gevestigd
Een prachtig daklicht midden in de villa waar het Organeum is gevestigd

We bedanken de vriendelijke mevrouw aan de receptie en gaan het Heimat museum opzoeken. Dit museum is gevestigd in een voormalig armenhuis. Maar helaas ook dit museum is vrijdagmiddag gesloten. Het hele feest gaat dus niet door. We keren weer terug naar de boot voor de lunch.

Afbeelding van het Heimat museum in Weener
Het Heimat museum in een voormalig armenhuis

‘s Middags doe ik de was. Met het zonnetje erbij kan het snel de kast in.
Vanavond is er een ‘motorboot treffen’ in het clubgebouw. We zijn uitgenodigd door de havenmeester. Hier kun je ervaringen uitwisselen met andere bootjesmensen. Het begint om half zeven en er is ook een barbecue bij. Het is een gezellige aangelegenheid. We spreken verschillende mensen. Ook een echtpaar uit München Gladbach waarvan de vrouw Nederlandse is en de man goed Nederlands spreekt. Zij zijn hier op vakantie en verblijven in een vakantiehuisje nabij de haven maar hebben vroeger veel in Nederland gevaren. We horen daar ook dat er van het weekend een soort kunstroute is bij de oude haven, waarbij ook veel kunst van Nederlandse kunstenaars wordt getoond. Voor zover wij het begrepen hebben wordt het georganiseerd door een aantal van oorsprong Nederlandse inwoners. We hopen er morgen even naar toe te gaan.

Afbeelding van de oude haven van Weener
De oude haven van Weener

2 antwoorden op “Een utiliteitsprobleem in de exquise sanitaire voorzieningen”

  1. Hi, lieve Adrie en Adri. We zijn net thuis van een 14-daagse vakantie in Italië. Bruingebrand mailen we jullie nu en gaan af en toe positief commentaar leveren. Eind deze maand vertrekken we met de caravan 2 maanden naar Ouddorp. Als we thuis zijn horen jullie weer van ons. Gelukkig is jullie poepdoos weer gereed voor zijn ontvangsten. Voorlopig maar weer een behouden vaart!
    Houdoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *