Het orgel in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Brouwershaven

Zondag 20 mei 2018

GKV van Brouwershaven

De GKV kerk staat tussen de huizen aan de haven. Alleen de voorgevel is zichtbaar. Voor ons is het vijf minuten lopen vanaf de boot naar de kerk. De dienst begint om half tien en de zitplaatsen zijn vrij. De eigen predikant Ds. Schaaij gaat voor en we lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling en zingen nieuwe berijming en liedboek. We teksten worden allemaal geprojecteerd op de muur achter de voorganger. De kleine kerk is goed gevuld met jong en oud. De dominee maakt tijdens zijn preek gebruik van de moderne techniek door een samenvatting met beelden achter hem op de muur te laten projecteren. De liturgie is wat anders dan wij gewend zijn maar dat stoort ons niet. We hebben een fijne Pinksterdienst. Ook in Brouwershaven horen wij  de goede boodschap. Als een lopend vuurtje is het ook doorgedrongen in het Zeeuwse land.

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Brouwershaven
De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Brouwershaven

’s Middags om 17.00 uur is de tweede dienst van de GKV kerk waar emeritus predikant Ds. Schelling uit ’s-Hertogenbosch voorgaat.

Het is de hele dag prachtig weer. Op de haven is er veel bedrijvigheid door komende en gaande boten. Fietsers en wandelaars passeren aan de overkant van het water. Ik wandel de stad nog een keer door om wat foto’s te maken. Het geboortehuis van Jacob Cats kom ik tegen vlak achter het raadhuis. Vanaf het veld achter de kerk kan ik de kerk er nu helemaal op krijgen. Het is stil in de binnenstad. Het lijkt wel of iedereen het water op gegaan is met dit mooie weer. Bij het marktplein is het echter weer druk. De meeste winkels en restaurants zijn open en de terrassen zitten vol.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *