Onze hond Tess

Donderdag 26 juli 2018

Eindelijk een beetje regen

Het is vandaag weer extreem warm. We volgen de weersberichten op de voet. Aan het einde van de dag kan er onweer en regen komen. Een bui regen is zeer welkom. Rond zes uur zien wij een donkere lucht aankomen. We sluiten de boel af om inregenen te voorkomen. Niets te vroeg want even later krijgen we een plensbui met grote dikke druppels. De temperatuur zakt zomaar 10 graden en het is een verademing. Na een kwartier is de regen alweer over. De wind gaat ook weer liggen en de temperatuur loopt ook weer op. ’s Avonds spreek ik mijn zus in Bodegraven. Terwijl ik rond acht uur met haar telefoneer breekt daar een stortbui los. Zij moet het gesprek onderbreken om de ramen te sluiten.

Een venster in het Begijnhof van Lier
Een venster in het Begijnhof van Lier

Ik heb al vier dagen diarree en het wil maar niet overgaan. Bij de supermarkt verkopen ze geen imodium of norit. Opnieuw ga ik naar de winkelstraat in Lier om bij het Kruitvat een doosje medicijnen aan te schaffen. Maar ook bij het Kruitvat in België mogen geen medicijnen verkocht worden. Ik moet naar een apotheek en die is gelukkig vlakbij in dezelfde winkelstraat. Ik krijg het middel; Tasectan, aangeboden. Thuis gekomen neem ik de eerste pil meteen in. Ik mag er drie op een dag. Zodra het weer genormaliseerd is kan ik stoppen met de pillen.

De rivier de 'Grote Nete' langs de stad Lier heeft getijdenwerking
De rivier de ‘Grote Nete’ langs de stad Lier heeft getijdenwerking

Voor volgende week maandag hebben we een auto gereserveerd. Dan hopen we naar de verjaardag van mijn moeder te gaan. Eerder hadden wij ons voorgenomen om de auto in Antwerpen te huren en vandaar naar Nederland te gaan maar omdat het zo extreem warm is hebben wij bedacht dat we in Lier aan het Kanaal beter liggen dan midden in een grote stad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *