Donderdag 19 mei 2016

Twee dagen later dan verwacht vertrekken we uit Urk. Het is bewolkt maar droog. De temperatuur is rond de twintig graden. De sluis komt met een bootje onze kant op. Zodra deze komt uitvaren is de sluis voor ons en dalen we weer 5,7 meter om de Noordoostpolder weer in te varen. De Urkervaart naar Emmeloord is rustig. We komen één vrachtschip met zand tegen. Een plezierbootje genaamd; ‘Nestor’ volgt in ons spoor. De brugbediening laat vandaag niet lang op zich wachten en de reis vlot goed. Vlak na de Nagelerbrug meren wij aan. Tussen deze brug en de volgende brug die ook voor ons moet draaien staan allemaal groot winkelbedrijven. Wij hadden op de heenreis naar Urk al bedacht om daar de voorraad boodschappen maar weer eens aan te vullen. We kunnen zo met de boodschappenkar naast de boot rijden.

Met een goed aangevulde provisievoorraad varen wij nog een klein stukje door naar de passantensteiger in Emmeloord. Een mooie lange steiger met toiletten, douches en een vuilcontainer. Het liggeld moet worden afgerekend in de betaalautomaat. Het blijkt echter dat zo’n beetje alles buiten werking is, inclusief de betaalautomaat.

De passantensteiger in Emmeloord
De passantensteiger in Emmeloord

Ik maak een aantal brieven verzendklaar en samen met Adri en de hond gaan we op zoek naar een brievenbus. Emmeloord is een dorp met weinig sfeer. Saaie rijtjeshuizen en appartementen uit de jaren zestig en zeventig. Een lange gemoderniseerde winkelstraat met een flink aanbod in verouderde panden. De achthoekige watertoren met carillon uit 1959 is het enige noemenswaardige gebouw in de omgeving van onze ligplaats. We zullen hier weinig toeristen tegenkomen verwacht ik. Aan het einde van de dag liggen er wel acht boten aan de steiger. Twee daarvan uit Duitsland.

De 'Poldertoren' in Emmeloord
De ‘Poldertoren’ in Emmeloord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *