Op verjaardagsvisite bij mijn 93-jarige moedertje

Maandag 30 juli 2018

Familiebezoek

Wij hebben een auto gereserveerd bij een verhuurcentrum in Lier voor ons familiebezoek. Kwart over elf vertrekt Adri op de vouwfiets om de auto op te halen. Om half één is hij weer retour in een mooie glimmende Ford Fiësta met de fiets in de kofferbak. We gebruiken de lunch voor wij vertrekken rond één uur. Het is weer even wennen op de autoweg na maanden niet gereden te hebben. Half drie belt de moeder van Adri op om te vragen of wij er al bijna zijn. We zijn juist de Brienenoordbrug over gegaan en na twintig minuten begroeten wij elkaar in de hal van Huize Winterdijk. Zij staat op de uitkijk naar ons. In haar appartement staat alles open en is het qua temperatuur best aangenaam. We praten elkaar weer bij en drinken een glaasje fris. Het is goed om elkaar na zo lange tijd weer te zien.

Op visite bij mijn schoonmoeder in Gouda
Op visite bij mijn schoonmoeder in Gouda

Om half zes zijn we bij Evert en Joke waar we kunnen aanschuiven aan de tuintafel voor de maaltijd. Joke heeft heerlijk eten klaargemaakt en het is gezellig om ook hier weer bijgepraat te worden over het reilen en zeilen binnen hun gezin.

Mijn moeder zit al op haar verjaardagsvisite te wachten in Verenigingsgebouw De Brug waar wij om half acht arriveren. Ze is vandaag 93 jaar geworden. De zaal vult zich in de loop van de avond met familie. Vier generaties bij elkaar zorgen voor leven in de brouwerij. Fijn om daar ook bij te kunnen zijn. Rond midden nacht zijn we weer aan boord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *