Tweede Paasmaandag 22 april 2019

Zangdienst

Helaas is het vandaag niet veel beter met Adri zijn gezondheid. Hij blijft vanmorgen ook thuis als ik naar de zangdienst ga in de Dorpskerk. De andere predikant van de gemeente Ds. G.J. Glismeijer gaat voor in de dienst met een korte meditatie en veel zang. De organist doet zijn best en het is een blijde dienst. De man van de gastvrouw van gisterenochtend zit nu in de bank voor de diakenen. Ineens schiet mij te binnen wie het is. Het is Gerard van de plaatselijke slagerij. We hebben ze vroeger een aantal malen in Sluipwijk gezien. Als ik de kerk verlaat kan ik hem even spreken. Buiten blijf ik een ogenblik wachten en word ik opnieuw aangesproken door gemeenteleden. Gerard heb ik niet meer gezien. Hij moest waarschijnlijk het collectegeld nog opruimen. Als ik de straat op loop om weer naar de boot te gaan spreekt een fietser mij aan of ik hier bekend ben. “Een beetje”, antwoord ik. “Is er hier een supermarkt open in de buurt” vraagt hij terwijl hij langs fietst en om zich heen kijkt. “Ik weet het niet, misschien de dagwinkel even verderop in de straat”, antwoord ik. Zijn toon verandert en driftig zegt hij; “dat zal wel niet, met al die kerkmensen hier, ik zal wel weer helemaal terug moeten naar Nieuwegein”. Hij foetert nog meer als hij verder de straat in fietst. Ik kijk hem verbluft na. Wat een vreemde mensen heb je toch.

Deel van de oude sluis met de kleine brug in Vreeswijk
Deel van de oude sluis met de kleine brug in Vreeswijk
Prinses Beatrix Sluis

’s Middags genieten we van het mooie weer op het achterdek van de boot. Er staat vandaag wat meer wind. Ik loop met Tess naar de nieuwe sluis in het Amsterdam-Rijn-Kanaal. De beroepsschippers houden vandaag geen rust. De nieuwe sluiskolk wordt onder grote belangstelling van fietsers en voetgangers bediend voor deze grote jongens.

De Beatrixsluis wordt afgesloten met hefdeuren
De Beatrixsluis wordt afgesloten met hefdeuren
De nieuwe derde kolk van de Beatrixsluis in het Lekkanaal
De nieuwe derde kolk van de Beatrixsluis in het Lekkanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *