Dinsdag 30 juli 2013
De ochtend mist is nog niet helemaal opgetrokken als wij om 7.30 uur vertrekken uit Plau. Op de heenreis was het vanaf de draaibrug in Malchow ongeveer 1 uur en een kwartier varen naar Plau. Volgens onze berekening moeten wij om ongeveer 9.00 uur voor de brug kunnen liggen wanneer hij voor het eerst gaat draaien vandaag. De terugreis gaat echter sneller en om 8.30 uur moeten wij een half uurtje dobberen voor de brug gaat draaien. Een mooie gelegenheid om mijn moeder te bellen. Zij is vandaag 88 jaar geworden. We hebben het voornemen gehad om een auto te huren en in twee dagen heen en weer te rijden maar we zitten echt in een uithoek veel dorpen hebben nauwelijks een supermarkt laat staan een autoverhuur. We hebben tevens bedacht dat het wel een erg grote aanslag op ons zou zijn om ‘even’ naar Reeuwijk te gaan. Je bent er alles bij elkaar een kleine week mee bezig om het te organiseren en te realiseren en weer bij te komen van alle vermoeienissen. Een telefoontje is dan het minste en de belofte het op een later tijdstip nog eens met z’n drieën te vieren.

Afbeelding van de haven van Malchow
De haven van Malchow

Malchow ziet er vanaf het water heel gezellig uit. Net een soort Venetië met al die huizen aan het water. Er moet ook nog een museum zijn over de Mecklenburgse orgels in de klooster kerk. Wij willen echter eind augustus weer in Holland zijn en kunnen ons niet te veel stops permitteren. Het is nog tamelijk rustig op het water. De lucht klaart op en op de Müritz hebben wij een stevige wind op de kont. Nu wij de Müritz in één keer over varen merken wij pas hoe groot het meer is. Wij doen er ruim 1,5 uur over met een snelheid van 15 km per uur.

Afbeelding van de Müritz
De Müritz onder andere weersomstandigheden

De kraanvogels zitten niet op hun plek in ik heb tevergeefs de telelens in de aanslag. Maar even verder voorbij de kleine Müritz zie ik ze overvliegen. Ze zijn ondanks de telelens toch nog ver weg maar wel herkenbaar als kraanvogels.

afbeelding van kraanvogels
Kraanvogels

De route is bekend maar door het andere gezichtspunt en de andere weersomstandigheden toch ook weer nieuw. Als wij ‘s middags de sluis van Mirow naderen moeten wij weer aansluiten in een wachtrij. Het zorgt weer voor een paar uur oponthoud. Wij hebben echter vanmorgen naar havenmeester Ole gebeld of hij een plekje voor ons wilde reserveren. Om 17.00 uur komen wij aan bij jachthaven Rick en Rick op het sloteiland van Mirow. De steiger van ons vorige bezoek is voor ons vrij gehouden en wij kunnen zonder problemen direct aanmeren. Ik ga meteen Tess uitlaten want daar is de hele dag nog geen gelegenheid voor geweest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *