Zondag 23 juli
We zetten de vouwfietsen aan de wal en fietsen vanmorgen om half tien dwars door de binnenstad van Assen, over het spoor naar het gebouw “De Schulp” aan de Buizerdstraat. Als wij de fietsen met een slot vastzetten komt er een jong gezin aanfietsen. De moeder vraagt of de fiets van haar zoon aan onze fietsen vast mag staan want hij is zijn slot vergeten. Dat is mij ook wel eens overkomen. We maken de gifgroene fiets van de jongen met een tweede slot aan onze kleine rode fietsen vast en lopen met elkaar naar binnen. De Hervormde Sionsgemeente komt in dit zaaltje samen. Vanmorgen gaat Ds. C.G.Visser uit Kootwijkerbroek de dienst voor. We gebruiken de Statenvertaling en zingen oude psalmberijming. Bij de entree worden we verwelkomd door de koster. We hebben een goede dienst met elkaar.

Achterin de vaart van Assen ligt de rondvaartboot 'Fluisteraar'
Achterin de vaart van Assen ligt de rondvaartboot ‘Fluisteraar’

’s Middags loop ik met de hond nog even naar de watertoren van Assen. Vroeger stonden er in Nederland ongeveer 260 van deze bouwwerken waarvan er nu nog 170 over zijn in het land. De helft doet nog gewoon dienst voor het waterbedrijf. De watertoren in Assen is relatief jong. In 1960 is deze watertoren gebouwd ter vervanging van een eerdere toren in een andere wijk. De watertoren heeft een reservoir van 5,5 miljoen liter en is een provinciaal monument en industrieel erfgoed.

De eerste sluis in de 'blauwe as' van Assen
De eerste sluis in de ‘blauwe as’ van Assen
Het laatste stukje voor de sluis in de 'blauwe as' van Assen
Het laatste stukje voor de sluis in de ‘blauwe as’ van Assen

Aan het einde van de middag luister ik de dienst in Montfoort. Adri heeft veel last van zijn lijf en voelt zich niet in staat om naar de kerk te gaan. Als de dienst is afgelopen moeten we snel eten want we krijgen bezoek van Karel uit Damwoude.
Rond achten arriveert hij en we hebben een gezellig avondje met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *