Zondag 17 juni 2012
Na een uitgebreid ontbijt lopen wij om 9.00 uur naar de Kapellenkerk. De dienst van de Gereformeerde Kerk van Alkmaar begint om 9.30 uur. Broeder W. Steller gaat de dienst voor en de heer Jan Zwart bespeelt het Mullerorgel. De hele kerkenraad staat bij de ingang om de kerkgangers te verwelkomen. Iemand zegt ons dat wij vanwege de akoestiek het beste voor de preekstoel kunnen gaan zitten. De liederen en punten van de preek worden door een beamer op de kerkmuur geprojecteerd. Het is een leerzame preek over het missionair zijn. Hoe zien mensen aan ons dat wij Christenen zijn. Het was goed te zien dat er veel jongeren en kinderen in de dienst aanwezig waren. Dat geeft hoop voor de toekomst. Na de dienst werden wij nog aangesproken door een kerkganger die ons nog wat over het kerkgebouw vertelde.
Ondanks de harde wind was het op het achterdekje van de Bahama’s goed toeven. Na de koffie en een drankje, de maaltijd gebruikt. ’s Middags zijn wij een stadswandeling gaan maken. Doordat er een deel van de stad was afgezet en je daar entree voor moest betalen hebben wij de stadswandeling gedeeltelijk gedaan. Op het plein voor de Waag werden er oud Hollandse spelen gedaan. Ook waren er kaasdragers aan het werk.

afbeelding kaasdragers Alkmaar
Kaasdragers van het blauwe veem met een kaasberrie.

Veel winkels waren open. De Laurenskerk was ook open. De foto- expositie was nu gereed en te bewonderen. De stadswandeling leidde ons voort langs het oude Stadhuis, het Moriaanshoofd, verschillende hofjes en een stuk over de oude stadswal. Ook onze vrienden vonden Alkmaar een mooie stad met veel oude panden en mooie grachten. Om 20.00 uur vertrokken Lenie en Dirk weer naar huis. De afgelopen 27 uur waren zo snel voorbij gegaan dat ik vergeten ben om een foto te maken van onze gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *