Maandag 27 juli 2015

De familiefilm voor de verjaardag van mijn moeder is bijna klaar. Na veel knippen heb ik nog twintig minuten over van de oorspronkelijke 50 minuten. Ik vind het echter nog te lang duren op sommige punten en besluit nog even door te gaan met inkorten tot ik 15 minuten over heb. Ik gebruik voor de bewerking van deze film het programma ‘iMovie’. Het is redelijk makkelijk om te leren en de mogelijkheden zijn best wel uitgebreid. Ik kan foto’s tussen de beelden zetten waar ik op in- en uitzoom. Ik kan beelden versneld en vertraagd afspelen en tekst op verschillende manieren toevoegen. Ik kan ook verschillende geluidfragmenten toevoegen of wegdrukken. Kleur en belichting kan ik aanpassen. Het is leuk werk om te doen en al doende leer je. Ik hoop er in de toekomst nog eens wat mee te doen.

Dinsdag 28 juli 2015

We hebben regelmatig contact met de firma V.d. Rest over de waterpompen die besteld zijn. De eerste kan nu ieder moment binnen komen. De waterpompen worden op bestelling gemaakt. Daarom moeten we tot half augustus wachten op de tweede waterpomp.

De volgepakte binnenhaven van Goes
De volgepakte binnenhaven van Goes

Om de wachttijd zo aangenaam mogelijk door te komen besluiten we vandaag met de bus naar Goes te gaan. We zijn er al eens eerder geweest met de boot maar dat is alweer een paar jaar geleden. De bus stopt bij de jachthaven en om half elf stappen we op. Gelukkig kunnen we gewoon een kaartje op de bus kopen. Het wordt een dagkaart voor 2 personen van € 14,80 en de hond mocht gratis mee. Via Kapelle en Kloetinge kwamen we bij het station van Goes waar we uit stapten. Vanaf het station is het een klein stukje lopen naar het centrum met de twee Maria Magdalena kerken tegenover elkaar. Beide kerken hadden we bij ons vorige bezoek al uitgebreid bekeken. Op de markt voor het stadhuis was er een warenmarkt. We zijn er gezellig over heen gelopen en we troffen er een gereedschappenkraam aan waar ze ook een vetspuit hadden. Deze had een flexibele spuitmond en een vaste. Precies wat wij nodig hadden voor de roerkoning. Die was in de tas. Op een terras aan de markt lekker geluncht. Daarna nog even in de haven van Goes gaan kijken. Deze lag goed vol. Achteraf hoorden wij dat het er afgelopen zaterdag stampvol had gelegen met mensen die kwamen schuilen voor de storm.

Adri moest zijn haar nog laten knippen voor het feest. De eerste zaak die wij tegenkwamen zat bom vol. De tweede zaak had na tien minuten tijd. Dat was te doen. Wij namen plaats en Adri moest een beetje zenuwachtig lachen om de naam van de zaak; ‘Funcky Hairstyle’. Hij is niet anders gewend dan; Cor Hermenet of Chiel vd.Berg (in de volksmond bekend als De Strottusnijur). Wat zou dit nu weer brengen. Het viel gelukkig mee. Na afloop zag hij er weer “best” uit.

Gekortwiekt nog een stadswandeling gemaakt en nog ergens koffie met appelgebak en een wafel gebruikt. Rond vieren de terugreis weer aangevangen.

’s Avonds uit eten geweest bij het Aziatische restaurant Budha. De naam stond ons niet zo aan maar we hadden beide zin in chinees eten. We werden vriendelijke ontvangen en konden meteen plaatsnemen aan een tafeltje achterin de zaak. De bediening was goed te verstaan. We kozen een verrassingsmenu voor 2 personen met alleen vlees. Dit menu was ook mogelijk met vlees/vis of alleen vis. Vooraf kregen wij een mandje met kroepoek daarna kwam de soep. Een pittige gebonden soep met stukjes kip en verse groente en koriander. Daarna kwam er een tussen gerecht met een aantal verschillende gefrituurde gerechtjes begeleidt door drie verschillende sausjes. Het hoofdgerecht bestond uit drie soorten vleesgerechten met nasi of witte rijst. Als nagerecht kregen we een bord met drie bolletjes ijs in de smaken vanille, mango en chocola met slagroom en een paar stukjes verse mango. En toen was er nog koffie of thee. We waren heel erg enthousiast over het eten. Dit was prima klaar gemaakt met verse ingrediënten en heel anders als wij gewend zijn bij een chinees restaurant.

Woensdag 29 juli 2015

Bij de boerenschuurwinkel in het dorp een Zeeland-pakket laten samenstellen voor de verjaardag van mijn moeder en een vakantiepresentje voor mijn schoonmoeder. Het “vrouwtje” in de winkel schonk er aandacht aan. Anderhalf uur later kwam ik terug op de boot met twee mooie geschenken.

Autohuur

Voor onze reis naar Reeuwijk a.s. donderdag hebben we vervoer nodig. Andere jaren waren we speciaal voor de vakantieperiode lid geworden van Greenwheels. We hebben verschillende malen gebruik gemaakt van de kleine rode auto’s met het groene wiel op de zijkant. Vanuit Groningen, ’s-Hertogenbosch en Hellevoetsluis was het goed te doen, maar de auto’s staan alleen in Nederland in de grote steden. In Zeeland alleen in Vlissingen, Middelburg en Hellevoetsluis. Vorig jaar waren wij in Oude Tonge en hebben we een auto gehuurd bij een garagebedrijf in Middelharnis. Een hele onderneming en een kostbare aangelegenheid. Nu had ik vorig jaar nog geprobeerd om een auto via Snappcar te bemachtigen. Ik was echter een beetje laat met het regelen. Geen enkele auto in de buurt was beschikbaar. Dit jaar heb ik het opnieuw geprobeerd. Snappcar is een organisatie waar particulieren hun auto kunnen aanbieden voor de verhuur. Zij kunnen zelf het tarief bepalen en wanneer zij hem verhuren. De afwikkeling gaat via de website van Snappcar. De organisatie heeft ook een schade verzekering voor de huurder. Vorige week had ik mijn verzoek voor een auto geplaatst bij twee mensen die hun auto beschikbaar stelden. Eén adres in Wemeldinge en één in Yerseke. De persoon in Yerseke had aangegeven de auto zelf nodig te hebben en van het adres in Wemeldinge kregen we geen enkele reactie. Nu zaten er in Goes ook een aantal aanbieders maar dat betekende eerst een kilometer of 7 fietsen. Daar had Adri niet zoveel trek in. Aan de weg langs de haven zat echter ook Garage De Witte. Deze had verschillende auto’s in de verhuur. Adri is er even langs gegaan en het was zo geregeld. Woensdagavond kon de auto worden opgehaald want donderdagochtend ging meneer de Witte zwemmen met zijn vrouw. Ook belangrijk.

Aan het einde van de middag was de auto binnen en kon hij worden opgehaald. Het bleek een oude Hyundai Atoz te zijn. Een echte “truttenschudder”. Afijn…als je maar van A naar B kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *