Bij het beeld van Bartje

Zaterdag 22 juli
We doen samen de inkopen bij AH in de stad. ’s Middags gaan we een stadswandeling maken maar het is erg warm en het wandelen gaat niet zo goed. De tocht van 5 kilometer voert ook door het bos van Assen maar dat gedeelte staan we over. In de binnenstad is het broeierig warm. We komen langs een aantal oude panden, waaronder het Drents Museum waar het beeld van Bartje ook staat. Natuurlijk ben ik met dat icoon van Drenthe op de foto gegaan. “Ik bid niet veur bruine boon’n”.

Bij het beeld van Bartje
Bij het beeld van Bartje

We zijn weer snel terug op de boot waar we uitpuffen van de hitte. Als ik weer een beetje ben afgekoeld loop ik nog even naar een combinatiewinkel in de buurt van onze ligplaats. Aan de voorkant is een parkethandel. Aan de zijkant zit de toegang voor een achterkamer waar handwerkspullen worden verkocht. Daar koop ik een bol katoen om de proeflap van mijn oma na te maken. Mijn oma is in 1894 geboren. Toen zij op de lagere school zat heeft zij op handwerkles een proeflap gemaakt met verschillende breisteken. Een leuk project voor de komende tijd. De kelder van het pand huisvest een soort kringloopwinkel. Het ruikt er muf en vochtig. Ik heb het snel gezien en keer weer terug naar de boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *