Donderdag 25 Juli 2013
Vannacht was het erg rustig. We hebben redelijk goed geslapen. Gisteren avond was er wat meer bewolking gekomen en het heeft vannacht een paar keer zacht geregend. Ben er nog even uit geweest om te kijken of er niets nat werd wat niet nat mocht worden. Tess nog een keer uitgelaten met het bijbootje. We worden er steeds handiger in. Toen het anker opgehaald. Dit gaf nog even een probleem omdat de bediening alleen het anker liet zakken maar niet ophaalde. Ik vreesde er al voor dat ik het anker op ellebogenstoom moest ophalen maar we hebben de contactjes schoongemaakt en we konden het anker gelukkig weer automatisch ophalen. Met een rustige snelheid zijn wij ‘Die Müritz’ aan westelijke zijde overgestoken naar de stad Waren.

Afbeelding van de stad Waren met op de voorgrond de drukke stadshaven
De stad Waren met op de voorgrond de drukke stadshaven

Op de kaart en in het boek hadden wij gelezen dat er een Stadshafen was met veel gastenaanlegplaatsen aan een kade. Toen wij echter om 11.00 uur de haven binnenvoeren waren er nog maar een paar plekjes over waar wij niet mee konden werken. Het waren boxen met achterpalen. Je moet dan achteruit invaren en voor aan de palen vastmaken en achter aan de kade. Dan moet je via de achterkant afstappen en dat gaat met een bijboot en een hond aan boord niet. Je lag wel midden in het oude centrum van Waren. Wat zijn voor- en zeker ook zijn nadelen heeft. Wij zijn op zoek gegaan naar een andere haven waar wij terecht konden met onze boot. Even buiten Waren zagen wij een lege kopsteiger. De havenmeester zei dat wij wel wat zwaar waren voor de steiger maar we mochten blijven. Het is bij Watersportvereniging Waren “Stille Bucht von Kamerun’. Met toeristenbelasting, stroom en afvalstoffenheffing en een overnachting moesten wij € 22,- betalen. Het is een klein, rustig, vriendelijk haventje. Wij kijken vanaf de boot, links over de haven en rechts over de Müritz. Op de fiets gaan wij ‘s middags naar Waren. Na een kwartiertje fietsen staan wij al bij ‘die Altstadt’. Wij knopen de fietsen vast en wandelen door het oude centrum.

Afbeelding van een putdeksel in de stad, Waren, Duitsland
Een mooi putdeksel in de straat van de stad Waren

Twee grote kerken hadden al onze aandacht getrokken vanaf het water. Het zijn de St. Georgenkirche en de Marienkirche. In de St.Georgenkirche werd er geoefend door een organist en een trombonist.

Afbeelding van het kerkorgel in de St. Georgenkerk in Waren, Duitsland
Het kerkorgel van de St. Georgenkirche in Waren

Het centrum ziet er erg fraai uit. Alles is goed onderhouden en er zijn veel huizen met vakwerk. Het is er ook erg toeristisch. Veel restaurants en hotels en een winkelstraat met allerlei koopwaar. Op de terugweg eten wij vlak voor onze haven nog wat bij een klein gezellig restaurantje. Terug op de boot drinken we koffie en Adri kijkt nog even in de motorruimte. Opnieuw staat er een laag water in de bilge. De gland lijkt niet meer te druppen maar misschien met een draaiende motor wel. Wij lozen het bilge-water en spreken af morgenochend wat dingen te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *