Sluis De Haandrik

Dinsdag 8 augustus
Voor we vertrekken bellen we de havenmeester van Gramsbergen op of er plek is in de jachthaven. We kunnen in het kanaal bij de jachthaven liggen zegt hij ons.

Alleen in de Spoorhaven van Coevorden
Alleen in de Spoorhaven van Coevorden

We bellen de brugwachter op dat we er aan komen en even later wordt de Monierbrug voor ons geopend. De spoorbrug voor de brug staat al open. We varen nu op het Coevorden-Vechtkanaal. De Coevordersluis en de sluis De Haandrik zijn keersluizen en staan open. De bruggen moeten wel voor ons worden bediend. Voor De Haandrik kruist De Vecht onze vaarweg. We worden gewaarschuwd voor een sterke stroom maar we merken daar weinig van.

Sluis De Haandrik
Sluis De Haandrik

De Steensteegbrug wordt voor ons geopend. De bierbrouwerij Mommeriete bevindt zich naast deze brug aan het water. Hier hopen we een bezoek aan te brengen. We zien de jachthaven op de stuurboordoever. De havenmeester staat ons op te wachten en wijst ons een plekje aan. We moeten de landvasten aan een dwarsbalk net boven het water vastmaken. Bij de haven staat een douche- en toiletgebouw met wasmachine. We kunnen stroom afnemen en eventueel ook fietsen huren. Ik draai nog een was aan boord en hang het wasgoed in de tent op om te drogen. Om drie uur begint het te regenen zoals voorspeld. Wij brengen te rest van de dag aan boord door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *