Zaterdag 10 augustus 2013
Schuren en lakken vandaag. Geen succes. Lak vloeit niet goed en er trekken gaten in. Hmmff. Weekend over laten drogen en dan maar weer zien.

Zondag 11 augustus 2013
Op de fiets naar de kerk gegaan. De dienst begon om 10.30 uur. De kerk staat op het Stadseiland van Werder en is een mooi oud monumentaal gebouw die met zijn dikke toren en zijn twee kleine slanke torens de aandacht trekt.

De kerk op het stadseiland van Werder
De kerk op het stadseiland van Werder

Het was een familiedienst. De schoolvakantie van de kinderen was ten einde en alle kinderen werden naar voren geroepen en kregen een zegen mee voor het komende schooljaar. Een jonge vrouw ging voor een periode van minimaal één jaar naar Gambia en nam afscheid van de gemeente waarin zij drie jaar had gewerkt. Zij hield een toespraak en kreeg van een aantal mensen de zegen mee. Er werden mooie aansprekende liederen gezongen. De dominee en een ouderling begeleidde een aantal liederen op de klarinet en de gitaar. Het orgelspel was ook goed verzorgd. Al met al een mooie dienst. ‘s Middags en ’s avonds lekker rustig aan gedaan.

Maandag 12 augustus 2013
Opnieuw schuren en lakken. De lak vloeit weer niet goed. De eerste laag van de lak is na 3,5 uur nog maar net overschilderbaar. De tweede laag van de twee-componentenlak van IJssel Coating vloeit niet en is erg stroperig. Op de een of andere manier doen wij iets niet goed. Maar wat? Tot overmaat van ramp krijgen wij ook nog een stortbui over ons verse lakwerk. De lak reageert met het vocht en er komen schuimranden op ons werk. Wij kunnen weer van vooraf aan beginnen. Je zult begrijpen dat we van deze mislukkingen geen foto’s hebben gemaakt. Dingen die je zo rap mogelijk wilt vergeten leg je nu eenmaal niet vast op de gevoelige plaat.

Dinsdag 13 augustus 2013
Met frisse tegenzin begonnen met het opnieuw kaal schuren van de grijpreling. Echter kort na de middag begon het te regenen. Daar is het schuurpapier niet tegen bestand en wij hadden ook niet veel nodig om te stoppen met werken. Wat ga je dan doen? We hebben afgerekend, 4 x € 19,00 en zijn weer gaan varen. Ook al omdat er stakingen dreigde bij het sluispersoneel in de deelstaat Brandenburg. We hebben genoten van de mooie buien aan de lucht.

De prachtige buien luchten onderweg naar Brandenburg
De prachtige buien luchten onderweg naar Brandenburg

Het waaide flink en zo nu en dan kregen wij een regenbui. Om 17.00 uur kwamen wij aan bij de goed verzorgde ‘Havel Marina’. Aan de buitenkade mochten wij voor € 20,- de lijnen vastmaken en overnachten. Omdat het lakwerk ons in mineur had gebracht hadden wij een oppepper nodig. Wij zijn ‘s avonds bij het restaurant op de haven gaan eten. De lekkerste buiten-de-deur-maaltijd van de reis (tot nu toe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *