Voorjaar in het stadspark van Harderwijk

Donderdag 5 mei
Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag vandaag. Daarbij is het ook nog eens prachtig weer. We verwachten dat het wel weer eens heel druk kan worden op de kade. Om half tien begint er een dienst in de Grote Kerk van Harderwijk.

De 'Grote Kerk' van Harderwijk in het oude centrum
De ‘Grote Kerk’ van Harderwijk in het oude centrum

Ik loop er door de smalle straatjes van het oude centrum naar toe. Een echtpaar loopt voor mij uit en ziet eruit of ze ook onderweg zijn naar de kerk. Ondanks het klokgelui in een andere richting besluit ik het echtpaar te volgen in de hoop bij de kerk te komen. Even later loop ik achter ze aan de Kerkstraat in die uitkomt bij de Grote kerk. Binnen spreekt de man mij aan. “Komt u ook voor de kerkdienst?” “Jaha…” antwoordde ik. “Komt u maar bij ons zitten,” bood hij vriendelijk aan. “We zitten wel helemaal in de voorste bank”; zei zijn vrouw die twee gehoorapparaten droeg. Even later schoof ik naast hen in de bank. De hoge kerkzaal was goed gevuld. Mijn buurman vertelde dat ze een orgel van de gebr. Bätz in de kerk hebben staan waar veel concerten op gegeven worden. De vaste organist, de heer Zwart, heeft aan het conservatorium gestudeerd. Er wordt inderdaad prachtig gespeeld tijdens de dienst. De gemeente is vacant en deze hemelvaartsdienst gaat Ds.Wülschleger uit Amersfoort voor. Geen onbekende voor ons.

Aan de kade bij de gemeente Harderwijk met voor ons de 'Boarnrif' uit Loenen a/d Vecht
Aan de kade bij de gemeente Harderwijk met voor ons de ‘Boarnrif’ uit Loenen a/d Vecht

’s Middags komt er een echt oud bootje de haven invaren op zoek naar een plekje om aan te meren. Ik kijk nog eens goed en herkende Max en Lyda uit Loenen aan de Vecht. Ik zwaai om hun aandacht te trekken en even later meren zij voor onze boeg, aan de kade. We hebben gezellig een poosje met elkaar doorgebracht op het achterdek van onze boot. Daarna zijn wij een wandeling gaan maken door het oude centrum van Harderwijk en zijn zij gaan fietsen in de omgeving.
De hele dag is het mooi weer en hebben we veel drukte op de kade van passanten.

Voorjaar in het stadspark van Harderwijk
Voorjaar in het stadspark van Harderwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *