Donderdag 25 mei 2017
Het is Hemelvaartsdag en de havenmeester verwacht veel drukte. Waarschijnlijk zullen we aan het einde van de dag nog wel een paar boten langszij krijgen. Dit is een stapelhaven. Dat betekent dat je verplicht bent om gastvrij te zijn naar andere liggers.
Adri heeft nog steeds veel last van zijn lijf. Hij heeft ook al nachten niet goed geslapen. Voor een kerkdienst moeten we naar de wijk Blokker en dat is vier kilometer gaan op de fiets. Het is vanmorgen ook weer erg zonnig. We besluiten aan boord te blijven en de dienst van Montfoort te beluisteren. In de haven vangen we nog een beetje wind. Adri probeert na de lunch nog wat te slapen.

Aangemeerd aan de Oude Doelenkade van de Gemeente Haven Hoorn
Aangemeerd aan de Oude Doelenkade van de Gemeente Haven Hoorn

We vinden het te warm om ’s middags de stad in te gaan. We blijven lekker aan boord en in de loop van de middag komen er tientallen schepen binnen. Aan het einde van de middag zijn er drie grote zeilboten aan ons vastgemaakt. De haven is bijna volgestapeld. Een smalle doorgang moet er open blijven voor de doorvaart. Ik maak ’s avonds sesamkip met risotto en spinazie klaar. We hebben de hele dag buiten doorgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *