Woensdag 13 juni 2012
We starten vandaag met het laden van water. We hebben een krachtige straal dus de achthonderd liter gaat redelijk snel de tank in. Om 10.00 uur vertrekken wij richting Alkmaar. Het is afwisselend zonnig en bewolkt, net als gisteren. We hebben 42 kilometer af te leggen op het Noord Hollandsch Kanaal. Eén lange rechte vaarweg richting het zuiden. Een mooi breed vaarwater met voldoende diepgang. De maximale snelheid is 9 kilometer. De bruggen moesten worden opgeroepen op VHF 20. De bediening van de twee spoorbruggen op de route moest telefonisch worden aangevraagd. Wij kwamen op het Noord Hollandsch Kanaal een aantal vlotbruggen tegen. Deze hebben wij nog niet veel gezien. De bruggen worden in elkaar geschoven op, in of naar de kant.

Afbeelding vlotbrug
Openstaande vlotbrug in het Noord Hollandsch Kanaal

Het kanaal loopt door akkerbouw gebieden met veel bollenvelden. Langs het kanaal staan regelmatig rijtjes windmolens. Om 14.30 uur arriveren wij in Alkmaar. Na telefonisch overleg met de havenmeester meren wij aan de Bierkade. Adri voelt zich direct thuis op dit adres. Wij hopen hier tot maandag te blijven. Voor 5 overnachtingen betalen wij € 63,75. De elektra gaat via een muntpaal op de kade.

Afbeelding het Noord Hollandsch Kanaal
Het Noord Hollandsch Kanaal

4 antwoorden op “het noord hollandsch kanaal”

 1. Erg leuk om je blog weer te lezen Adrie, hebben jullie nu zeebenen of rivierbenen? Ik zou het ook leuk vinden om wat foto’s van jullie zelf en Tess te zien op de boot!
  Groetjes uit Canada van Lies (& Larry) Bye!!

 2. Hallo Adrie en Adri,
  Vanuit Canada een hartelijke groet van Jaap en Coba.We hebben verscheidene van jullie blogs gelezen en het is leuk om te lezen.Een hele andere wereld op het water en zeker ook mooie foto’s.Typisch Hollands!Geniet er van,hoe lang zijn jullie nog aan het varen?

 3. Hallo!

  Leuk dat we nu kunnen reageren (we hadden al een paar pogingen gedaan, maar bleek toen niet mogelijk)! Erg leuk om jullie kort, bondig en met humor geschreven belevenissen te lezen. We kijken bijna elke dag om te zien of er een update is gedaan.
  Veel vaargenoegen. We blijven jullie volgen!

  Groeten,
  Leonart (en ook namens Jacomine uiteraard!)

 4. Dag Adri en Adrie,

  Jullie tocht ziet er geweldig uit. Zo zie je stukken van Nederland waar je anders niet snel komt.
  (De vorige link die je stuurde gaf overigens foutmeldingen in de browser)

  Heel veel plezier en mooi weer toegewenst en we blijven de blog volgen.

  Groeten,

  Chris, Rosa en Coen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *