Dinsdag 7 juli

We beginnen vandaag met onze wekelijkse inspectie. Morgen hopen wij ook weer te beginnen met wat klusjes. Het is een mooie dag en uitstekend weer om lekker de stad te gaan bekijken. Van de havenmeester hebben wij een stadsplattegrond gekregen en er is veel om te bekijken. Op de oever van ‘vaarrichting 1’ lopen wij richting het centrum. Al snel zien wij een prachtige nieuwe sluis met een kano overdraag plek ernaast. Achter de sluis een brug met achter de brug een parkeerplaats. De sluis is gebruiksklaar, de lichten branden, maar achter de sluis staat er helemaal geen water. Waarschijnlijk zal er een kanaal achter de sluis gegraven worden maar we hebben er nu even smakelijk om gelachen. “Rare jongens, die Belgen”.

De gloednieuwe nog nooit gebruikte Scandissluis.
De gloednieuwe nog nooit gebruikte Scandissluis.

Het historische centrum van Gent is één groot open lucht museum. Verschillende grote kerken en prachtige panden met monumentale gevels zoals het Belfort en het Steen. Mooie pleinen, schilderachtige straatjes. Waar je ook kijkt het is allemaal even mooi en oud. We drinken een kopje koffie op het terras bij de Vismijn. Voor de lunch strijken we neer bij een restaurant wat gerund wordt door mensen die tewerk worden gesteld en producten van de stadsboerderij gebruiken in de keuken. We lunchen met een heerlijke courgette soep met zelfgebakken ‘Speltbrood’.

Het interieur van de 'Sint-Baafs-Kathedraal met in de linker zijbeuk het orgel. Vanwege een grondige restauratie staat de kathedraal 5 jaar in de steigers.
Het interieur van de ‘Sint-Baafs-Kathedraal met in de linker zijbeuk het orgel. Vanwege een grondige restauratie staat de kathedraal 5 jaar in de steigers.
De Graslei zou in De Efteling niet misstaan.
De Graslei zou in De Efteling niet misstaan.
De Sint-Niklaaskerk gezien vanuit de Stadshal
De Sint-Niklaaskerk gezien vanuit de Stadshal

Halverwege de middag keren wij terug naar de boot. Ik werk het blog bij. Het weer is wisselvallig. De temperatuur blijft hangen op de 25 graden. Voor morgen wordt er regen voorspeld met temperaturen rond de 20 graden. We besluiten nog wat langer te blijven in Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *