Weekend van 8 en 9 juni 2013
Het afgelopen weekend begon met een heerlijk etentje op het terras bij de waag aan het water van de museumhaven. Met de jas aan kon het net tot een uur of negen. Daarna hebben we op de boot nog een bakkie gedaan. De afgelopen week heeft ons wel erg vermoeid. Wij besluiten om het weekend rustig aan te doen. Zaterdag doen we boodschappen op de weekmarkt in de stad. Het is prachtig zonnig weer. Ik doe de was, stofzuig en neem stof af.  Adri maakt ‘s avonds het eten klaar.

Een kolonie kauwtjes of kraaien – ik weet niet goed wat het voor vogels zijn – leven in de grote kastanjebomen op het grasveldje naast de boom. De hele dag hoor je ze kraaien. Terwijl Adri Tess uitlaat, struikelt de hond bijna over een vogel die op de grond zit. Adri kan hem zo oprapen en neemt hem mee naar de boot. Het beestje zit heel rustig op zijn hand en laat zich aaien. Eerst denken we dat hij uit een nest is gevallen maar het verenpak is helemaal ontwikkeld. Adri ziet zich al achter het stuurrad staan als een kapitein Haak met een kraai op zijn schouder. Ik denk echter dat het vogeltje ziek is. Adri gaat bij een aantal mensen op de steiger langs om te vragen of er iets als een dierenambulance is in Leer. Mensen kijken hem aan of hij niet goed wijs is. Zonder verder gekomen te zijn zet hij de vogel maar weer op een tak in een boom waar hij stilletjes blijft zitten. De volgende ochtend zit hij er nog steeds.

Afbeelding van een kraai
Een kraai met tammeritis

Om 10.00 uur begint de kerkdienst in de Ref.Ev.Kirche. Wij zijn één van de eersten die plaats nemen in de fraai gerestaureerde kerk. Het orgel neemt de hele galerij in beslag en heeft een mooie klank. De dominee preekt over vraag en antwoord 90 van de Heidelbergse Cathechismus in de nieuwste vertaling. Na afloop is er koffiedrinken. Wij maken een praatje met wat gemeenteleden en zijn om 11.00 uur weer terug op de boot. De rest van de dag brengen wij door met lezen. Om 16.00 uur maak ik een hartige taart. Wanneer de taart afkoelt, gaan wij nog een wandelingetje maken door het havengebied van de stad. Ik had op een kaartje gezien dat er een oud slot zich bevond achter het havengebied. Het was helaas buiten ons bereik.

Afbeelding van de Grote of Ref.Ev.Kirche
De grote of Ref.Ev.Kirche
Afbeelding van het orgel van de Ref.Ev.Kirche
Het orgel van de Ref.Ev.Kirche

‘s Avonds waren er geen kerkdiensten. We lezen nog wat. Morgen hopen wij weer wat verder te gaan. Het stadje Weener ligt 7,5 km verder aan de Eems. De hoge waterstand verontrust ons voor onze verdere tocht. Ook de Elbe en de Weser hebben te maken met een hoog waterpeil en alle gevolgen van dien. We denken erover om het allemaal in een beschut haventje aan ons voorbij te laten gaan.

Eén reactie op “Het weekend in Leer”

  1. Hallo schippers!
    Alles wel aan boord?
    Mogen/kunnen jullie nog wel varen ivm al dat hoge water?
    Groetjes! M&N

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *