Zaterdag 6 Juli 2013
Het is vandaag weer een mooie dag. Zonnig en de temperatuur is hoog. Ik maak twee brieven klaar voor de moeders. Rond een uur of elf gaan wij naar de ‘Neustadt’ om nog wat de winkelen en te bekijken. We lopen de Bauhofstrasse af, dit is een echte ddr-straat met allemaal saaie appartementenpakhuizen.

Afbeelding van een der-straat in Brandenburg
Een typische ddr-straat in Brandenburg

Vanaf de Steintorbrug zien we de kleine Stadssluis in het Stadskanaal waar wij met onze boot niet kunnen komen. De Steinstrasse is één lange winkelstraat. Door het goede leven zijn er twee korte broeken van Adri kapot gegaan. Voor een prikkie kopen we twee nieuwe met een mooi shirt erbij. In het centrum gebruiken wij de lunch in de schaduw van een parasol want het is intussen aardig kleverig geworden. Op de markt van de Neustadt is de toeristeninformatie gevestigd. Geen enkele informatie was er in het Nederlands. Onbegrijpelijk gezien het aantal Nederlanders wat hier de stad bezoekt. Een fietskaartje van de omgeving gekocht. Eventueel voor morgenmiddag. Daarna hebben wij de St.Katharinen kerk bezocht. Deze kerk is zeker een bezoekje waard. Aan de buitenzijde fraai versierd en binnen ook prachtig. Een Evangelische gemeente heeft hier morgen om 10.00 uur dienst.

Afbeelding van het orgelfront van de St. Katharinenkirche van Brandenburg
Het barokke orgel van de St. Katharinenkirche van Brandenburg

‘s Avonds komt er nog een boot uit Nederland bij op de steiger. Wij worden meteen aangesproken als plaatsgenoten. De mensen komen uit Moordrecht. Het zijn Teun en Leny Rijsdijk. Zij heeft bij Dado gewerkt in Reeuwijk en is de schoonmoeder van Jur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *