Zaterdag 27 juni 2015

Ik kom vanmorgen een beetje stijf het bed uit en loop met Tess een rondje om het dok om weer soepel te worden Na een half uur zijn we weer terug maar loopt Tess een beetje stijf. Na het ontbijt ontdekken we waarom. Tess heeft een wondje aan haar rechter voorpoot en heeft over het schone teakdek en de vloerbedekking overal bloederige pootafdrukken achtergelaten. Ach wat zielig… Had ik net alles schoon, kan ik weer opnieuw beginnen. Ik probeer het met water en dreft schoon te maken maar het moet weer een keer grondig met teak reiniger worden aangepakt. Ik krijg de vlekken niet helemaal weg. De hond kan er niets aan doen. Ze heeft waarschijnlijk in glas getrapt wat hier overal op de kade ligt. Ik doe haar een sok van mij aan en zet hem net boven het gewricht vast met schilderstape. Dit voorkomt nieuwe afdrukken. Voorlopig verplicht rust voor Tess.

Wij gaan met de fietsjes samen de stad in. We lopen over een braderie waar mensen oude spullen verkopen. Een soort vogeltjesmarkt. We bezoeken een fotozaak. Mijn camera heeft vuil op de sensor gekregen. Bij het fotograferen van lichtblauwe luchten komen er vlekjes in de lucht die duiden op stof. We kopen een reinigingsset zodat ik de camera zelf kan schoonmaken. Daarna gaan wij op zoek naar een pre-paid datakaartje voor mobiel internet. De haven in Antwerpen heeft wel een wifi-hotspot maar deze is heel erg traag en onbetrouwbaar. De pre-paid kaarten van de ‘Aldi’ waren ons afgeraden vanwege het slechte bereik. We gaan nu voor een kaart van ‘Proximus’. Deze schijnt een beter bereik te hebben en kost € 10,- voor 500 Mb dataverkeer. Dit is één maand geldig. Kom je tekort dan kun je herladen voor € 10,- en ontvang je 750 Mb. Bij de tweede Proximus zaak in Antwerpen konden wij het kaartje kopen. Daarna tegenover de dierentuin vlak bij het Centraal Station friet met samoraisaus gegeten als lunch puur uit nostalgie. Twintig jaar geleden hebben wij dit namelijk ook gedaan in Antwerpen. In onze herinnering was het echter veel lekkerder. Daarna richting Albertkanaal fietsen voor een watersportzaak. Onderweg kwamen wij langs het oude Begijnhof. Hier zijn wij even afgestapt om rond te lopen. Deze oase van rust waar de tijd heeft stil gestaan is zeker een bezoekje waard.

Een detail van het Begijnhof in Antwerpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan
Een detail van het Begijnhof in Antwerpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan

Verder over de kasseien op zoek naar de watersportzaak van “Landmeter”. De havenmeester had gezegd; de brug over aan de linkerkant. Toen we de brug over gingen zagen we dat we een brug te ver waren en zijn aan de overkant naar de eerste brug gefietst. Hoe wij ook zochten geen watersportzaak te vinden. We doen het voorlopig maar met de oude kaarten die wij aan boord hebben. We gaan snel terug naar de boot om ons over het gewonde hondje te bekommeren. Ze mankt nog een beetje maar lijkt er niet veel last van te hebben. Ze is net zo uitgelaten als anders. We vervangen de sok regelmatig en zorgen dat ze niet hoeft te springen waardoor ze haar rechter voorpootje extra zou belasten. Ik draai alle wassen. We betalen € 3,- per dag voor de walstroom dus daar moeten we dan ook maar gebruik van maken.

Zondag 28 juni 2015

Tess loopt alweer een stuk beter. We blijven vandaag aanboord. We gaan geen kerk opzoeken met het risico dat Tess weer alles onder het bloed smeert met haar pootje. We kijken naar “Nederland zingt op zondag” en lezen een preek. We houden de rustdag.

2 antwoorden op “Hond gewond”

  1. Arme Tess, pootjes bloeden heel erg, jammer van je lak. Veel plezier in het nieuwe vaarseizoen.

    Groetjes Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *