Woensdag 4 mei
Voor vertrek maak ik de boot nog even droog en probeer ik nog wat nat wasgoed over de reling te drogen. Om 11.00 uur maken wij los met bestemming Harderwijk. Van onze buurman op de steiger hoorden wij dat er veel aan het veranderen is aan de haven van Harderwijk. Hij adviseerde om eerst even te bellen of er wel plaats was. De Havenmeester van de Gemeente nam echter zijn telefoon niet op. Toen maar gebeld met jachthaven De Knar. Die zouden wel een plekje voor ons hebben onder de kraan. Daarna belde de Havenmeester van de Gemeente terug. Die had ook wel plek aan de kade maar dat kon ook zomaar anders zijn als er weer bootjes binnen kwamen. De gemeentehaven is naast het oude centrum van Harderwijk en had onze voorkeur. Over het Wolderwijd waren wij binnen het uur vanuit Strand Horst in Harderwijk. Voor ons uit voer een oud verbouwd binnenschip uit 1925 naar de lege plek aan de kade. Een andere geschikte plek werd door een klein sloepje in beslag genomen. De mensen verlieten hun sloepje waarschijnlijk voor een boodschapje. We belde de havenmeester om te vragen of hij het sloepje voor ons even wilde verplaatsen maar hij adviseerde ons om maar even aan een ander vast te maken totdat het sloepje was vertrokken. De schipper van het oude binnenvaartschip had geen bezwaar en vertelde dat hij ook een boodschap moest doen en dan weer zou vertrekken. Zijn plek stond ons nog meer aan. We gebruikte de wachttijd om te lunchen en na het vertrek van “De Avontuur” maakten wij de boot vast aan de kade.

Vlak voor de molen de oude vissershaven van Harderwijk
Vlak voor de molen de oude vissershaven van Harderwijk

Het hele havengebied in Harderwijk is één grote bouwput. Bij het Dolfinarium gaat er een hoop veranderen. Ze gaan uitbreiden en krijgen een grote parkeergarage. Het bedrijventerrein aan de andere zijde van de haven is helemaal opgeruimd en daar worden eilanden aangelegd met woonwijken. De gemeentelijke haven wordt op termijn helemaal verplaatst en er komt een extra ophaalbrug om de nieuwe wooneilanden met de oude binnenstad te verbinden. Een heel project wat meerdere jaren in beslag zal nemen. Aan de kade is het erg druk. De hele dag passeren er auto’s en de bezoekers van het Dolfinarium lopen langs van en naar de parkeerplaats. De keren dat de naam van onze boot wordt genoemd zijn niet te tellen.
’s Middags halen wij nog wat boodschappen en doen wij een bestelling bij AH. Om 16.30 uur gaat Adri op de fiets naar zijn afspraak met een ‘Dorn’ therapeut in Hierden die ook kan pedicuren. De ‘Dorn’ therapie vanwege zijn rug- en nekklachten. Hij komt hoopvol gestemd weer terug met een nieuwe afspraak voor zaterdagochtend.

2 antwoorden op “In de bouwput van Harderwijk”

 1. Hallo Adri en Adrie ,
  Ik ben weer helemaal bij , steeds leuk om te lezen zo veel plezier zeker met dit mooie weer
  Een goede zondag

  Gr Karel en Anneke

 2. Hoi Adrie & Adri

  Leuk dat we jullie hebben ontmoet in Hardewijk,
  Gezellig om je reis verhalen te lezen.
  Tot ziens!

  Groetjes Max & Lida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *