Overwegend zeilboten in de jachthaven van Wemeldinge

Donderdag 28 juni 2018

Jachthaven Wemeldinge

Het is vandaag weer prachtig weer. De zon schijnt en het waait, afhankelijk van de waterstand, flink en minder flink. Als het hoog water is merken we meer van de wind dan als het laag water is, want dan liggen we in de beschutting van de dijk. De jachthaven van Wemeldinge in gesitueerd in het voormalige sluizencomplex. Sinds 1992 zijn deze sluizen niet meer in gebruik. Vanaf die tijd kun je zo het Kanaal door Zuid-Beveland opvaren om van de Oosterschelde naar de Westerschelde te gaan. Het is niet meer nodig om te schutten bij Wemeldinge. De dijken van het kanaal zijn op Deltahoogte gebracht. De drie sluiskolken maken nu deel uit van de Jachthaven Wemeldinge een bedrijf van Van der Rest Nautic Marina die ook de Jachthaven Kats exploiteert en een Jachtservice bedrijf heeft.

De hoofdsteiger van de Jachthaven Wemeldinge is een halve kilometer lang
De hoofdsteiger van de Jachthaven Wemeldinge is een halve kilometer lang
Jachthaven Wemeldinge
Jachthaven Wemeldinge
Tegen Teken

We gaan een wandeling maken in het dorp. We zijn hier in 2015 lange tijd geweest in verband met een reparatie aan de boot. We hebben het dorp toen al goed leren kennen. We gaan vandaag eens zien of we de weg nog weten. Vanaf de dijk rond de haven kun je via een loopbrug in de dierenwinkel komen. De afgelopen weken heb ik alles bij elkaar wel twintig teken bij Tess weggehaald. We vragen de vriendelijke dame achter de toonbank welk middel we het beste kunnen gebruiken om haar te beschermen tegen teken en vlooien. We hebben de keuze uit een band met gif of een tube Advantix met druppeltjes die je op de rug op vier plaatsen moet aanbrengen. De druppeltjes hebben een werking van vijf weken. De dame raadt ook aan om schapenvet bonbons te geven met knoflook. Dat maakt het bloed van de hond minder smakelijk voor teken. Ze later dan sneller los. Het is een natuurlijk middel zonder chemische toevoegingen. De dame heeft verstand van zaken en we hebben een gezellig praatje voor wij weer verder gaan.

Rivaliteit

Het silhouet van de twee molens aan de haven van Wemeldinge wordt gebruikt in allerlei toeristische uitingen. De stellingmolens staan al ruim 150 jaar op deze plek. Molen ‘De Hoop’ is iets kleiner en gebouwd in het jaar 1866 door de molenaarsknecht van de vorige Aeolus stellingmolen. De eigenaren van de Aeolus konden het niet hebben dat een knecht een grotere molen had laten bouwen en gaven opdracht om na een brand de nieuwe Aeolus op een andere plaats groter en hoger te maken dan molen ‘De Hoop’. Beide molens zijn maalvaardig en nu eigendom van Gemeente Kapelle.

Overwegend zeilboten in de jachthaven van Wemeldinge
Overwegend zeilboten in de jachthaven van Wemeldinge
Cursus SEO

Vanmorgen heeft Adri een seminar gevolgd over het optimaliseren van je website voor de vindbaarheid op het internet. Hij heeft zich naar aanleiding van dit seminar ingeschreven voor een online cursus.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *