Maandag 2 mei
Op maandag doen wij altijd een inspectie van de boot. We gaan water laden aan de kade verderop. De watertank kan wel een duizend liter hebben. Ik doe in de tussentijd nog een paar boodschappen bij AH. Een aantal boten uit Monnickendam komen binnen. De fietsboot vaart niet uit op maandag. Dus we zijn genoodzaakt om tussen de fietsboot en de kade de boot te draaien. Tegen 13.00 uur bellen we de brugwachter voor een bediening van de brug.

De studentenwoningen bij de Eemhaven in Amersfoort
De studentenwoningen bij de Eemhaven in Amersfoort

Het weer en de omstandigheden zijn vandaag veel beter dan toen we hier voeren richting Amersfoort. Het is lekker zonnig en we kunnen ver weg kijken. Onderweg zie ik tussen het riet een roerdomp lopen. De vogel richt zijn lijf op met de kop omhoog en is bijna niet meer zichtbaar tussen het riet. Dit is de eerste keer dat wij deze zeldzame vogel zien. We zijn verguld. Jammer genoeg ging het allemaal te snel en had ik de camera niet voor het grijpen om er een foto van te maken.
Op 17,5 kilometer vanaf Amersfoort is er aan de bakboord oever een lange graskant met paaltjes waar je 3 x 24 uur mag aanmeren. We maken hier vast voor een rustig verblijf in de vrije natuur. De wind steekt op aan het einde van de middag. Een paar geladen vrachtboten komen op snelheid langs. We liggen weer flink op de deining en ik wordt weer een beetje weeïg op de maag. Tot overmaat van ramp loopt het toilet achter een beetje over. De mat is helemaal doorweekt. Op de een of andere manier komt er buitenwater naar binnen. Vooral als we met zuiging van andere boten te maken hebben. We vermoeden dat de rubberen afsluiter wat water doorlekt. We moeten dit in de gaten houden en misschien op termijn deze afsluiter vervangen. ’s Avonds koelt het flink af en hebben we de kachel weer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *